back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ενα άτομο έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν τα ξημερώματα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Το όχημα ανατράπηκε, λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οδηγός και επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, που απεγκλώβισαν νεκρό τον έναν και τραυματίες τους άλλους δύο.

Σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό συνεχίζουν να μεταφέρονται ηλικιωμένοι από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 32 κρουσμάτων.

Εξαιρετικά σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ όπως είπε η μετάδοση του ιού έγινε από εργαζόμενο.

Από το πρωί συνεργεία του δήμου Αθηναίων απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή όπου βρίσκεται το γηροκομείο.

Ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας σε οικισμούς της Θήβας και της Χαλκίδας απευθύνει η Πολιτική Προστασία, έπειτα από την ιχνηλάτηση των επαφών 63χρονης που νοσηλεύεται στο «ΝΙΜΤΣ».

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων οικισμών θα πρέπει να φοράνε παντού μάσκα, να μένουν στο σπίτι τους, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και τις μετακινήσεις στην εργασία τους και να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί σήμερα στις συγκεκριμένες περιοχές.

354 τα νέα κρούσματα κορονοϊού χθες, τα 195 στην Αττική. 78 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η πανδημία του κορονοϊού επιβραδύνει την ανάκαμψη και θέτει ξανά την ελληνική οικονομία σε κίνδυνο, σημειώνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, συστήνοντας την εφαρμογή πολιτικών για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες θέσεων εργασίας και το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Με 200 λεωφορεία αστικού τύπου από τα ΚΤΕΛ ενισχύεται σταδιακά από το πρωί ο στόλος του ΟΑΣΑ καθώς ξεκινά η συνεργασία των δύο οργανισμών με στόχο τη βελτίωση των χρονοαποστάσεων των δρομολογίων σε όλο το δίκτυο των αστικών λεωφορείων. Η δεύτερη φάση της εφαρμογής της συμφωνίας θα γίνει τη Δευτέρα, ενώ έως το τέλος του μήνα θα μπουν στην κυκλοφορία και τα 200 οχήματα.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε υπό κατασκευή κατάστημα εστίασης στην Γλυφάδα. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με έξι οχήματα ενώ την ώρα που ξέσπασε η φωτιά δεν υπήρξε τυχόν εγκλωβισμός ατόμων.

Επτά άτομα – 5 αλλοδαποί και δύο Έλληνες- προσήχθησαν κατά την πρωινή επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίου στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Κάνιγγος στα Εξάρχεια το οποίο τα τελευταία χρόνια τελεί υπό κατάληψη. Συνεργείο του δήμου ήδη έχει ξεκινήσει να το καθαρίζει προκειμένου το κτίριο να σφραγιστεί.

Επιβαρυμένη η κίνηση αυτή την ώρα στην Βαρης -Κοροπίου, καθώς κλειστή θα παραμείνει για τις επόμενες 15 ημέρες η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου στο ύψος των «τούνελ του Καραμανλή» εξαιτίας ρωγμών που έχουν δημιουργηθεί στο σημείο. ΅Εκτροπή της κυκλοφορίας από τα φανάρια, στο ύψος της παραλίας της Βάρκιζας.

Συνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές των Ευρωπαίων ηγετών έως και το παραπέντε της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου θα εξεταστεί το σύνολο των ευρωτουρκικών σχέσεων και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συζήτηση περί σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ έχει οριστεί για απόψε στο δείπνο των ηγετών, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει μάλιστα χωριστές συναντήσεις με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πριν από την έναρξη των διαδικασιών.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε συνέδριο μέσω τηλεδιάσκεψης εξέφρασε τις τουρκικές θέσεις, βάζοντας στο κάδρο το Καστελόριζο και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, λέγοντας μάλιστα ότι το Καστελόριζο πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί άμεσα.

Μάγεψε ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης, μεταφέροντας την ακτινοβολία της παγκοσμίως, καθώς το γεγονός μεταδόθηκε απευθείας σε όλη την υφήλιο. «Το φως του 21ου αιώνα αγκαλιάζει πλέον την Ακρόπολη», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του από τον λόφο της Πνύκας.

Υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση από σήμερα για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας. Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν Σάββατα, αργίες και τις ημέρες των σχολικών περιπάτων.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή δασκάλων, καθηγητών, μαθητών και φοιτητών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα το κείμενο με το οποίο εξασφαλίζεται επαρκής χρηματοδότηση των ΗΠΑ ως την 11η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 27 βαθμοί Κελσίου. 21ενας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα