back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Επιβαρυμένη η κίνηση αυτή την ώρα στην Βαρης -Κοροπίου, καθώς κλειστή θα παραμείνει για τις επόμενες 15 ημέρες η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου στο ύψος των «τούνελ του Καραμανλή» εξαιτίας ρωγμών που έχουν δημιουργηθεί στο σημείο. ΅Εκτροπή της κυκλοφορίας από τα φανάρια, στο ύψος της παραλίας της Βάρκιζας.

Σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό μεταφέρονται ηλικιωμένοι από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 32 κρουσμάτων.

Εξαιρετικά σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ όπως είπε η μετάδοση του ιού έγινε από εργαζόμενο. “Στη Θεσσαλονίκη πήραν το μάθημα, ενώ η Αθήνα δεν πάει καλά», υπογράμμισε.

Από το πρωί συνεργεία του δήμου Αθηναίων απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή όπου βρίσκεται το γηροκομείο.

Ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας σε οικισμούς της Θήβας και της Χαλκίδας απευθύνει η Πολιτική Προστασία, έπειτα από την ιχνηλάτηση των επαφών 63χρονης που νοσηλεύεται στο «ΝΙΜΤΣ».

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, οι κάτοικοι των οικισμών αυτών θα πρέπει να φοράνε παντού μάσκα, να μένουν στο σπίτι τους, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και τις μετακινήσεις στην εργασία τους και να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί σήμερα στις συγκεκριμένες περιοχές.

354 τα νέα κρούσματα κορωνοιού χθες, τα 195 στην Αττική. 78 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στη λήψη νέων μέτρων για την ανάσχεση του Covid-19 προσανατολίζονται αρκετές κυβερνήσεις εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων αλλά και των θυμάτων του κορονοϊού που καταγράφεται σε όλο τον πλανήτη.

Πάνω από 1.000 θάνατοι και 33.400 κρούσματα σε 24 ώρες.

Ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Βέλγιο έθεσε σε ισχύ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η πανδημία του κορονοϊού επιβραδύνει την ανάκαμψη και θέτει ξανά την ελληνική οικονομία σε κίνδυνο, σημειώνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, συστήνοντας την εφαρμογή πολιτικών για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες θέσεων εργασίας και το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίου στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Κάνιγγος στα Εξάρχεια το οποίο τα τελευταία χρόνια τελεί υπό κατάληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί 7 άτομα – 5 αλλοδαποί και δύο Έλληνες-Εδώ και λίγη ώρα συνεργείο του δήμου το καθαρίζει προκειμένου στη συνέχεια να σφραγιστεί.

Με 200 λεωφορεία αστικού τύπου από τα ΚΤΕΛ ενισχύεται σταδιακά από το πρωί ο στόλος του ΟΑΣΑ, καθώς ξεκινά η συνεργασία των δύο οργανισμών με στόχο τη βελτίωση των χρονοαποστάσεων των δρομολογίων σε όλο το δίκτυο των αστικών λεωφορείων. Η δεύτερη φάση της εφαρμογής της συμφωνίας θα γίνει τη Δευτέρα, ενώ έως το τέλος του μήνα θα μπουν στην κυκλοφορία και τα 200 οχήματα.

Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και οι ευρωτουρκικές σχέσεις στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει αποκλειστικά το αποψινό δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει συζητήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, για τη στάση των Βρυξελλών έναντι της Άγκυρας.

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου και των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης εξέφρασε τις τουρκικές θέσεις, βάζοντας στο κάδρο το Καστελόριζο και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, λέγοντας μάλιστα ότι το Καστελόριζο πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί άμεσα.

Μάγεψε ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης, μεταφέροντας την ακτινοβολία της παγκοσμίως, καθώς το γεγονός μεταδόθηκε απευθείας σε όλη την υφήλιο. «Το φως του 21ου αιώνα αγκαλιάζει πλέον την Ακρόπολη», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του από τον λόφο της Πνύκας.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή δασκάλων, καθηγητών, μαθητών και φοιτητών.

Δεύτερη μέρα για το Athens Democracy Forum με τίτλο «Η Νέα (Αντι) Κανονικότητα», που για πρώτη φορά έχει υβριδική μορφή.

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνει ως ηθικό αυτουργό της δηλητηρίασής του ο Αλεξέι Ναβάλνι. Εκείνος βρίσκεται πίσω από το έγκλημα, δεν έχω άλλες εκδοχές γι αυτό που συνέβη” δηλώνει ο Ρώσος επικριτής του Κρεμλίνου σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί σήμερα στο γερμανικό Der Spiegel.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 27 βαθμοί Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα