back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στα Εξάρχεια.

Σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό μεταφέρονται ηλικιωμένοι από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, μετά το ξέσπασμα επιδημίας στη δομή με τουλάχιστον 32 κρούσματα.

Η μετάδοση του ιού έγινε από εργαζόμενο, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή. Σημείωσε ότι «στη Θεσσαλονίκη πήραν το μάθημα, ενώ η Αθήνα δεν πάει καλά».

Ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας σε οικισμούς της Θήβας και της Χαλκίδας απευθύνει η Πολιτική Προστασία, έπειτα από την ιχνηλάτηση των επαφών 63χρονης που νοσηλεύεται στο «ΝΙΜΤΣ».

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, οι κάτοικοι των οικισμών αυτών θα πρέπει να φοράνε παντού μάσκα, να μένουν στο σπίτι τους, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και τις μετακινήσεις στην εργασία τους και να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί σήμερα στις συγκεκριμένες περιοχές.

354 τα νέα κρούσματα κορωνοιού χθες, τα 195 στην Αττική. 78 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των θυμάτων του κορονοϊού καταγράφεται σε όλο τον πλανήτη, με αρκετές κυβερνήσεις να προσανατολίζονται στη λήψη νέων μέτρων.

Πάνω από 1.000 θάνατοι και 33.400 κρούσματα σε 24 ώρες.

Ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Βέλγιο έθεσε σε ισχύ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η πανδημία του κορονοϊού επιβραδύνει την ανάκαμψη και θέτει ξανά την ελληνική οικονομία σε κίνδυνο, σημειώνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, συστήνοντας την εφαρμογή πολιτικών για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες θέσεων εργασίας και το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

19.000 εργαζομένους απολύει η American Airlines. Την ίδια ώρα η United Airlines επιβεβαίωσε ότι αρχίζει να απολύει περίπου 13.000 υπαλλήλους της, ελλείψει συμφωνίας στο αμερικανικό Κογκρέσο για την παράταση στήριξης που προσφέρει το κράτος στον τομέα των αερομεταφορών.

Με 200 λεωφορεία αστικού τύπου από τα ΚΤΕΛ ενισχύεται σταδιακά από το πρωί ο στόλος του ΟΑΣΑ, καθώς ξεκινά η συνεργασία των δύο οργανισμών με στόχο τη βελτίωση των χρονοαποστάσεων των δρομολογίων σε όλο το δίκτυο των αστικών λεωφορείων. Η δεύτερη φάση της εφαρμογής της συμφωνίας θα γίνει τη Δευτέρα, ενώ έως το τέλος του μήνα θα μπουν στην κυκλοφορία και τα 200 οχήματα.

Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και οι ευρωτουρκικές σχέσεις επί τάπητος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που αρχίζει σήμερα. Το θέμα θα απασχολήσει αποκλειστικά το αποψινό δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει συζητήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, για τη στάση των Βρυξελλών έναντι της Άγκυρας.

Μάγεψε ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης, μεταφέροντας την ακτινοβολία της παγκοσμίως, καθώς το γεγονός μεταδόθηκε απευθείας σε όλη την υφήλιο.

Εκτός από τον Βράχο, τα Τείχη, τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και το Θέατρο του Διονύσου, που φωτίστηκαν εκ νέου, άλλα πέντε μνημεία αποκτούν λάμψη για πρώτη φορά, ανάμεσά τους το Ασκληπιείο και το ιερό της Αφροδίτης.

Το έργο της αναβάθμισης του φωτισμού αποδόθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, της υπουργού Πολιτισμού και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση.

«Το φως του 21ου αιώνα αγκαλιάζει πλέον την Ακρόπολη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του από τον λόφο της Πνύκας.

Με συντριπτική πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας καταδικάζει με ψήφισμά του το μόρφωμα, όπως αναφέρει, της Χρυσής Αυγής και ζητά την απονομή δικαιοσύνης, καθώς στις 7 Οκτωβρίου αναμένεται η απόφαση της πολύκροτης δίκης.

Το ψήφισμα έλαβε την θετική ψήφο όλων των δημοτικών Παρατάξεων του Δημοκρατικού τόξου του δημοτικού συμβουλίου.

Την ήττα με σκορ 2-1 από την Κράσνονταρ γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, και αποκλείστηκε από το Champions League. Η ομάδα του δικέφαλου του Βορρά θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 27 βαθμοί Κελσίου. 17 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα