back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Το Παρίσι μπορεί να τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού

Διαβάστε επίσης

Το Παρίσι και τα κοντινά του προάστια μπορεί να μπουν στη ζώνη μέγιστου συναγερμού για τον Covid-19, αν επιβεβαιωθεί ότι συνεχίζεται η διασπορά της επιδημίας στην περιοχή αυτή, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Η πρωτεύουσα και τα κοντινά της προάστια «ξεπέρασαν και τα τρία όρια που μπορούν να αντιστοιχούν στη ζώνη μέγιστου συναγερμού», δήλωσε ο Βεράν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Εάν αυτό πρόκειται να επιβεβαιωθεί, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να θέσουμε το Παρίσι και τη ζώνη περιμετρικά του Παρισιού σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού ήδη από τη Δευτέρα», διευκρίνισε ο υπουργός.

Μια τέτοια κατάταξη «θα προϋποθέτει ότι οι κάτοικοι του Παρισιού και της ζώνης περιμετρικά της πρωτεύουσας θα περιορίσουν προσωρινά αλλά δραστικά τις κοινωνικές επαφές, σε κάθε περίπτωση πιο σημαντικά από αυτό που ήδη έκαναν: όχι πλέον οικογενειακές γιορτές, όχι πλέον πάρτι, κλείσιμο τελείως των μπαρ», δήλωσε.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι υπάρχει «επιδείνωση» της κατάστασης σε «πέντε μητροπόλεις, στη Λιλ, τη Λιόν, τη Γκρενόμπ, την Τουλούζη και την Σεντ-Ετιέν», όπου «η εξέλιξη των τελευταίων ημερών παραμένει πολύ ανησυχητική. Αν τα μέτρα (περιορισμού που έχουν ήδη ληφθεί) δεν αποδειχθούν αρκετά αποτελεσματικά, μπορεί να οδηγηθούμε να θέσουμε τις πόλεις αυτές σε μέγιστο συναγερμό την προσεχή εβδομάδα», είπε.

13.970 νέα κρούσματα στη Γαλλία το τελευταίο 24ώρο

Η Γαλλία ανακοίνωσε την Πέμπτη 13.970 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 577.505 κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, περισσότερα από τα 12.845 που ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη και λιγότερα από το ρεκόρ των 16.096 κρουσμάτων της περασμένης Πέμπτης.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 63, στους 32.019.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα