back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή τα επεισόδια στο Σύνταγμα και τις καταλήψεις σχολείων

Διαβάστε επίσης

Οι καταλήψεις σχολικών μονάδων και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας,αποτέλεσαν σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η κυβέρνηση απαντά με βία και αυταρχισμό στα δίκαια αιτήματα των μαθητών», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, λέγοντας ότι η πολιτική αυταρχισμού της κυβέρνησης έχει αποθρασυνθεί απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές που μάχονται για την υγειονομική τους προστασία.Επίσης, χαρακτήρισε απόλυτα δικαιολογημένες τις καταλήψεις σχολείων.

«Εύχομαι η θέση σας υπέρ των καταλήψεων να μη συνεχιστεί σήμερα με την στήριξη των κουκουλοφόρων», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, τονίζοντας ότι η θέση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι καθαρή κα λέει ανοιχτός διάλογος με ανοιχτά σχολεία.

«Αν υπήρξε βία των αστυνομικών εναντίον των μαθητών την καταγγέλλουμε, όμως αν τα επεισόδια έχουν να κάνουν με μασκοφόρους τραμπούκους και μολότοφ, τότε καταδικάζουμε αυτού του είδους τις συμπεριφορές», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ, μίλησε για κυβερνητικό αυταρχισμό, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο Παύλος Πολάκης του ΣΥΡΙΖΑ,ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης,Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης,είπε ότι « με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία». Τη δική του μαρτυρία από μια σχολική κατάληψη στη Λιβαδειά, κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας: «Εμένα ο γιος μου θέλει να πάει σχολείο…Στη Λιβαδειά δυο μαθητές πήγαν στις 3.30 τα ξημερώματα να κλείσουν το σχολείο με τον έναν, μάλιστα, να λέει «εγώ είμαι ο εκλεκτός», γιατί ούτε να πει είμαι ο εκλεγμένος, δεν ήξερε».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα