back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θεόδωρος Σκυλακάκης στον Αθήνα 9.84: “Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για την κατάρτιση του τελικού σχεδίου, για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης”

Διαβάστε επίσης

Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για την κατάρτιση του τελικού Σχεδίου για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε αυτή τη φάση, προετοιμάζεται ο κορμός του σχεδίου Ανάκαμψης” τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε, προκειμένου να φέρουμε αποτέλεσμα και να αλλάξουμε κάτι δομικό στο ελληνικό κράτος” πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης: “Στις 15 Οκτωβρίου, είναι η πρώτη ημερομηνία που μπορεί να δώσει κανείς ένα προσχέδιο, αλλά επειδή πρέπει να ψηφιστούν οι σχετικοί κανονισμοί, το τελικό πλάνο θα μπορούμε να το δώσουμε αρχές του επόμενου χρόνου. Απαιτείται μεγάλος βαθμός επεξεργασίας και από ανεξάρτητους εκτιμητές, γιατί δεν έχουμε κανένα περιθώριο αστοχίας, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες”

Στόχος μας -τόνισε- είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να γίνονται έργα και αυτό δεν συγχωρεί αστοχίες. Κάθε έργο θέλει πολλή προσοχή. Εξονυχιστική εξέταση της κάθε πρότασης και βελτίωση, πριν φτάσουμε στην τελική σύνθεση του Σχεδίου.

Δεν μας απασχολούν μόνο οι πιθανές καθυστερήσεις στις αναθέσεις έργων, αλλά και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων, γιατί όταν θα γίνονται αυτές, θα κινδυνεύει να αναβληθεί ολόκληρο το έργο. Καθοριστικός είναι ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα ,αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών, ειδικά στον εκσυγχρονισμό και στις ψηφιακές εφαρμογές” υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης ,επισημαίνοντας ότι “είναι ένα απαιτητικό πακέτο, γιατί δεν ζητά μόνο να ξοδέψουμε τα λεφτά, αλλά να φέρουμε και αποτέλεσμα”.

Ερωτηθείς για τον προϋπολογισμό ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε:

Το κυρίαρχο ερώτημα στην κατάρτιση του προϋπολογισμού είναι η πορεία της πανδημίας στη διάρκεια του 2021. Αυτό προκαλεί αβεβαιότητα που έχει οικονομικές συνέπειες. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα ,ενάμιση μήνα για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας και αν θα έχουμε περαιτέρω οικονομικές συνέπειες από αυτές που έχουμε προβλέψει”.

“Με βάση τους οικονομικούς δείκτες δεν έχει αλλάξει η πρόβλεψή μας ,η ύφεση είναι στο 20%,αλλά μπορεί να αλλάξουν επί τα χείρω οι υγειονομικοί δείκτες, κυρίως στην Αττική, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού” τόνισε ο κ. Σκυλακάκης ,επισημαίνοντας ότι “αυτό που αλλάζει, τις προβλέψεις του προϋπολογισμού είναι και το πότε θα έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Μια πρώτη εικόνα για την αποτελεσματικότητα των 2-3 εμβολίων που εξετάζονται, θα την έχουμε στο τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Θα ληφθεί και αυτό υπόψιν στο τελικό σχέδιο κατάρτισης του προϋπολογισμού”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα