back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένταση σε συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

Διαβάστε επίσης

Ένταση, με περιορισμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία, σημειώθηκε στην σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν τρεις μικροτραυματισμοί, με δυο διαδηλωτές που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και αποχώρησαν αργότερα αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έναν Αστυνομικό που του άνοιξε μύτη κατά την διάρκεια των συμπλοκών.

Κάτω στο οδόστρωμα της Αριστοτέλους βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ωστόσο είναι καλά στην υγεία του.

Σταθερό αίτημά της ΠΟΕΔΗΝ είναι η παράταση των συμβάσεων και μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωθέντες πληροφορήθηκαν ότι δεν μπορούν να δουν κάποιο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο της Αριστοτέλους, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους έκλεισαν τον δρόμο…

Ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα, σπρωξίματα και φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ Αστυνομικών και διαδηλωτών, με τους δεύτερους να περιορίζονται στο πεζοδρόμιο.
Νέος κύκλος έντασης, για τον ίδιο λόγο, σημειώθηκε λίγο μετά τις έντεκα με τους διαδηλωτές να επιχειρούν να κλείσουν την Αριστοτελους και τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Η ΠΟΕΔΗΝ προανήγγειλε νέα κινητοποίηση για τις 15 Οκτωβρίου στην πλατεία Μαβίλης και πορεία προς το Μαξίμου.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ζητούν την μονιμοποίηση των εκτάκτων.

 

Την κατάθεση διάταξης στη Βουλή για την παράταση των συμβάσεων όλων των κατηγοριών επικουρικού προσωπικού, έχει προαναγγείλει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Θα είναι κατ’ αρχάς έως το τέλος του 2020, όπως είπε, ενώ η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ.

Ν. Ηλιόπουλος: Στην σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία

Τα όσα διαδραματίζονται έξω από το υπ. Υγειας σχολίασε με ανάρτηση του στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

«Εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ εργάζονται 5.000 εργαζόμενοι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι. Εργαζόμενοι που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής ξέρουν ότι τους επόμενους μήνες λήγει η σύμβαση τους. Στην σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία. Από ότι φαίνεται τελείωσαν τα χειροκροτήματα και επιστρέψαμε στα γκλοπ» αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει «Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη κοινωνία».

Εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ εργάζονται 5.000 εργαζόμενοι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι. Εργαζόμενοι που δίνουν τη μάχη της…

Gepostet von Νάσος Ηλιόπουλος am Mittwoch, 30. September 2020

Κώστας Κορέλης, Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα