back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιάννης Ζαββός: Η Ελλάδα συμμετέχει στη θέσπιση ρυθμίσεων για τα ψηφιακά νομίσματα

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στις διαβουλεύσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη θέσπιση ρυθμίσεων αναφορικά με τα λεγόμενα ψηφιακά νομίσματα, ενημέρωσε τη Βουλή , ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, επί του νομοσχεδίου για την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες,ο κ. Ζαββός,ανέφερε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει λυθεί το θέμα, αν τα λεγόμενα κρυπτοστοιχεία είναι νόμισμα ή περιουσία, ωστόσο, εμείς, έχουμε υποχρέωση – όπως είπε- να αναθέσουμε την εποπτεία τους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,για τις περιπτώσεις εκείνες που ενδέχεται να σχετίζονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.
Πάντως, ο υφυπουργός Οικονομικών με αφορμή αγγελίες σε εφημερίδες, μέσω των οποίων κάποιοι υπόσχονται στους αναγνώστες ότι βάζοντας 100 ευρώ μπορούν να κερδίσουν σε μία εβδομάδα 1.500 ευρώ, επισήμανε ότι αυτό χτυπάει προειδοποιητικό καμπανάκι και, στόχος είναι η πολιτεία να διασφαλίσει ότι ο πολίτης-καταναλωτής θα αποφύγει διάφορα δύστοκα φαινόμενα.
Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής του, με ευρεία πλειοψηφία . Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, αρνητικοί οι του ΚΚΕ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα