back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εντατικά δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ στο τμήμα Κασομούλη-Βουλιαγμένης έως το Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ στο τμήμα Κασομούλη-Βουλιαγμένης με στόχο την επανέναρξη των δρομολογίων έως το Σύνταγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συρμοί του τραμ θα προσεγγίσουν με επιβάτες στον τερματικό σταθμό του Συντάγματος μέσα στον Νοέμβριο.

Οι εντατικοί έλεγχοι στις γραμμές του τραμ στο τμήμα από την στάση Κασομούλη έως την στάση Βουλιαγμένης ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται για το τμήμα που στην ουσία είχε παρουσιάσει και τα σοβαρότερα ζητήματα διάβρωσης στην υπόγεια κοίτη του ποταμού Ιλισού, εξαιτίας των οποίων παρέμεινε κλειστό εδώ και δύο χρόνια το τμήμα του τραμ από τον Νέο Κόσμο έως το Σύνταγμα.

Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση τις νυχτερινές ώρες και θα συνεχίσουν καθόλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Η εταιρεία ΣΤΑΣΥ έχει εγκαταστήσει από τον Αύγουστο σύστημα μέτρησης παραμορφώσεων της πλάκας οροφής της κοίτης του Ιλισού, το οποίο μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο τις μετρήσεις σε σταθμό συλλογής και αποθήκευσης δεδομένων, όπου με ειδικά προγράμματα γίνεται η στατιστική επεξεργασία και αξιολόγηση των μετρήσεων.

Διάφορα σενάρια κίνησης συρμών

Οι πρώτες μετρήσεις έδειξαν καταρχάς θετικά αποτελέσματα, ενώ γίνονται δοκιμαστικές φορτίσεις της πλάκας του Ιλισού με διάφορα σενάρια κίνησης συρμών τραμ όπως συρμοί που κινούνται αντίθετα, σε διαφορετικές ώρες, σε στάση, σε πέδηση, σε επιτάχυνση κλπ. Όταν ολοκληρωθούν οι δοκιμές και δεν διαπιστωθεί ζήτημα στην πλάκα οροφής της κοίτης, τα δοκιμαστικά δρομολόγια θα συνεχιστούν και στο τμήμα προς Σύνταγμα.

Εντωμεταξύ αναμένεται να υλοποιηθεί και η συμφωνία της ΣΤΑΣΥ με τον Δήμο Αθηναίων για την παράδοση της Βασ. Όλγας, στην οποία σήμερα βρίσκεται ο ποδηλατόδρομος στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου που έχει καλύψει τις γραμμές του τραμ. Αν όλα πάνε καλά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας και του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα δρομολόγια στο τμήμα Κασομούλη-Σύνταγμα θα επαναλειτουργήσουν μέσα στον Νοέμβριο του 2020.

« Ο έλεγχος για την ασφαλή επαναλειτουργία του τραμ στο Σύνταγμα, θα είναι σχολαστικός. ιδίως αυτήν τη δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους πολίτες άλλη μία σύγχρονη επιλογή μετακίνησης» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και προσέθεσε ότι «αστον υπάρχοντα στόλο του τραμ προστίθενται 25 νέα οχήματα, αναβαθμίζοντας το δίκτυο». «Παράλληλα, προχωράμε το σχεδιασμό μας για τη συνολική αναβάθμιση του τραμ στην πρωτεύουσα, με την επέκτασή του προς Πειραιά, η οποία αναμένεται να επιφέρει μείωση κυκλοφορίας μετακινήσεων με οχήματα κατά 15.000 ημερησίως, καθώς και με την επέκταση του αμαξοστασίου στο Ελληνικό» κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα