18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ένας χρόνος στο Μουσείο: Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή γιορτάζει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Διαβάστε επίσης

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή κλείνει το πρώτο έτος λειτουργίας του και υποδέχεται το κοινό με ελεύθερη είσοδο μέσω ηλεκτρονικής προκράτησης και με διευρυμένο ωράριο.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και εργαζομένων, η είσοδος την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου εξασφαλίζεται για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, μέσω ηλεκτρονικής προκράτησης στο goulandris.gr. Επιπλέον, το ωράριο λειτουργίας προσαρμόζεται και το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό εκείνη την ημέρα από τις 10.00 έως τις 20.00.

Η ημέρα πλαισιώνεται από την παρουσίαση ενός εκτενούς φωτογραφικού αφιερώματος στο χρονικό της κατασκευής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα, υπό το φωτογραφικό βλέμμα του διακεκριμένου λειτουργού της τέχνης του φακού Χριστόφορου Δουλγέρη, με τίτλο «Εν τω γίγνεσθαι». Πρόκειται για μία διαδρομή στην κατασκευαστική πορεία του έργου και μία αφήγηση της ανέγερσης του μουσείου μέσα από φωτογραφικά έργα-ντοκουμέντα.

Οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο μουσείο στις 4 Οκτωβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν δώρα, μέσα από διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας: πακέτα συνδρομών του Προγράμματος Μελών, μοναδικά προϊόντα από το Πωλητήριο, privé ξεναγήσεις και πολλά ακόμη.

Την ίδια ημέρα ξεκινά και ένα μεγάλο BΑΖΑΑR με εκπτώσεις έως 70% σε καταλόγους εκθέσεων, αφίσες και συλλεκτικά είδη από την εκθεσιακή δραστηριότητα του Ιδρύματος από το 1979 έως σήμερα.

O πρώτος χρόνος λειτουργίας του νέου μουσείου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα ολοκληρώνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, σε καιρούς απρόσμενων υγειονομικών συμβάντων. Ως απόρροια του ξεσπάσματος του νέου κορωνοϊού, η λειτουργία του μουσείου ανεστάλη για τρεις μήνες -από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2020- πέντε μόλις μήνες από την έναρξή του. Παρά τις δυσκολίες και προκλήσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η εναρκτήρια περίοδός του, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή ολοκληρώνει ένα έτος λειτουργίας έχοντας υλοποιήσει το όραμα των Ιδρυτών του: τη δημιουργία ενός μουσείου στην Αθήνα, που δίνει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή και να εξοικειωθεί με την Τέχνη που οι ίδιοι αγάπησαν.

Από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, όταν άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, μέχρι σήμερα, το μουσείο αγαπήθηκε από τον κόσμο, καλωσορίζοντας επισκέπτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι γνώρισαν από κοντά τη σπάνια συλλογή έργων νεότερης και σύγχρονης τέχνης, περιηγήθηκαν στο μουσείο και συμμετείχαν σε πλήθος εκπαιδευτικών και πολιτιστικών

δράσεων. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την αγάπη και την θέρμη με την οποία αγκαλιάσατε το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή. Μπαίνοντας στο δεύτερο έτος της λειτουργίας μας, αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε ότι, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μπορέσουμε να αναδείξουμε επιπλέον πτυχές των δυνατοτήτων και της πολυσχιδούς δράσης του νέου μουσείου της πόλης.

Μήνυμα από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, Κυριάκο Κουτσομάλλη:

«Ο χρόνος που πέρασε, θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει κατακλείδα αλλά και προοίμιο ταυτόχρονα. Θα είναι το τέλος των δυσοίωνων συμβάντων και η αρχή μιας νέας εποχής που θα μας επαναφέρει στην τροχιά της κανονικότητας. Σε κάθε περίπτωση, η καρδιά του ονείρου των Ιδρυτών, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να συνεχίσει να χτυπά δυνατά, κατά τη διάρκεια του δεύτερου επετειακού χρόνου».

Τα μέτρα πρόληψης του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19:

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται το κοινό του με ασφάλεια, έχοντας λάβει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των επισκεπτών του. Έτσι, η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης στο μουσείο και οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση του αντισηπτικού που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις. Στο μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων εντός των χώρων, την αποφυγή του συνωστισμού, και τη διασφάλιση της ομαλής ροής των επισκεπτών. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ακυρώνονται ανέπαφα κατά την είσοδο στο Μουσείο.

Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή Ερατοσθένους 13, 106 74 Αθήνα,
Τ: 210 7252896
www.goulandris.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα