back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δένδιας: Έκτακτη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ για το Καραμπάχ

Διαβάστε επίσης

Την έκτακτη σύγκληση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ ζητά με επιστολή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τη κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ αύριο αναμένεται να έχει και νέα τηλεφωνική διάσκεψη με τον Αρμένιο ομόλογό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επίκεται και επίσκεψεη του κ Δένδια στο Ερεβάν και επισημαίνεται παράλληλα πως η «Ελλάδα αποδοκιμάζει κάθε παρέμβαση τρίτων που υποδαυλίζει την ένταση. Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία οφείλει να απόσχει από ενέργειες και δηλώσεις που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή».

«H ελληνική πρωτοβουλία αποσκοπεί στη διεξαγωγή συζήτησης στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ με τη συμμετοχή των δύο εμπλεκόμενων μερών και την εξέταση κάθε δυνατού τρόπου για την αποκλιμάκωση της κρίσης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που τονίζει εξάλλου ότι «στόχος παραμένει η επείγουσα επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ για την ειρηνική επίλυση της διαφοράς.

«Η Ελλάδα είναι πεπεισμένη ότι η επίλυση της κρίσης είναι δυνατή μόνο με ειρηνικά μέσα, μέσω διαπραγματεύσεων και όχι δια των όπλων» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα