back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Την αναπλήρωση όλων των ωρών διδασκαλίας που χάνονται από τις καταλήψεις, με μαθήματα τις ημέρες αργιών, εορτών, περιπάτων αλλά και με διδασκαλία το Σάββατο, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Επίσης, από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Για “κινήσεις πανικού” και “επίδειξη δήθεν πυγμής” κατηγορεί την κ. Κεραμέως ο ΣΥΡΙΖΑ. Για

“Οι μονομερείς ενέργειες προκαλούν παρενέργειες”, το μήνυμα Μητσοτάκη προς Ερντογάν, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από τη Σύνοδο ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. “Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στην στρατιωτική σύγκρουση και την ειρηνική διευθέτηση”, τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην πρόσφατη ένταση στην Αν. Μεσόγειο. Σχετικά με την Τουρκία, σημείωσε ότι “θα πρέπει να προσδιορίζουμε κάθε φορά εκ νέου τη σχέση μας, αλλά και να εμμένουμε στη συνεργασία μαζί της σε σημαντικά ζητήματα”.

…Στη Λευκωσία ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, για συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, εν μέσω διαρκών πιέσεων προς την Κύπρο από πλευράς ΕΕ, να υποχωρήσει στο θέμα της διασύνδεσης των κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας με αυτές της Τουρκίας.

…Στο μεταξύ, πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αναλαμβάνει η Ελλάδα, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να ζητεί την έκτακτη σύγκλιση του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ. Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η Ελλάδα αποδοκιμάζει κάθε παρέμβαση τρίτων που υποδαυλίζει την ένταση και καλεί την Τουρκία να απόσχει από ενέργειες και δηλώσεις που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή.

…Την ίδια ώρα, ηχηρή προειδοποίηση προς Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν απευθύνει η Μόσχα, διαμηνύοντας ότι η ενεργή στρατιωτική ανάμειξη της Άγκυρας στο θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα οδηγήσει σε δική της –στρατιωτική- παρέμβαση. Στο πεδίο των συγκρούσεων που μαίνονται για 4η μέρα, η Αρμενία ανακοίνωσε ότι 3 άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έπειτα από επίθεση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Συναγερμός στο Μετρό, όπου οδηγός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ήδη όσοι συνάδελφοι του οδηγού ήρθαν σε επαφή μαζί του θα κάνουν τεστ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης. “Σήμερα κιόλας πρέπει να αποφασιστεί η ευρεία χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Παν. Αθηνών. Αναστέλλει η Ισπανία τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας για το 2020 και το 2021, λόγω κορονοϊού.Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 45 ημέρες από αύριο η Σλοβακία, μετά το ρεκόρ των 567 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα. Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ολλανδία, με 3.294 νέα περιστατικά.

Παρατείνεται για έναν μήνα, έως και τις 31 Οκτωβρίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες με δάνεια με υποθήκη την Α΄ κατοικία. Μη επιστρεπτέο θα ένα μέρος του τέταρτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου λόγω κορονοϊού ή τοπικού lockdown, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικων, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ελεύθερος με τον όρο της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, μετά την απολογία του στον ανακριτή για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ο κ. Ψινάκης, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, υποστήριξε ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών κι ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου, για την οποία ο Δήμος ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμος.

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των αποκαλούμενων επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, 6 χρόνια μετά την άσκηση ποινικών διώξεων. Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απάτης, που αποδίδονταν στον πρώην πρόεδρο του Ιδρύματος, Άγγελο Φιλιππίδη, στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, και σε άλλα πρώην στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση εντός του Άλσους Βεΐκου, στο Γαλάτσι. Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες. Φωτιά και σε χαμηλή βλάστηση στο Ρέθυμνο, στην περιοχή Κεραμές – επί τόπου επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η ενότητα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κλιματική αλλαγή και τη μετανάστευση του Athens Democracy Forum, ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική – μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα