14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συνέρχεται σε λίγη ώρα -υπό τον Πρωθυπουργό- το υπουργικό συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης, με πλούσια ατζέντα.

Μεταξύ άλλων θα τεθούν επί τάπητος οι επιπτώσεις της πανδημίας και ζητήματα γύρω από το μεταναστευτικό.

Στο τραπέζι και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τον Ιανουάριο, καθώς και η σύνδεση της καταβολής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των επιδομάτων παιδιού και στέγασης με την πορεία της φοίτησης των τέκνων του δικαιούχου στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Μεγαλώνει η ανησυχία για την ραγδαία εξάπλωση του Covid-19 στη χώρα μας , μετά και το νέο χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 416 κρουσμάτων, εκ των οποίων τα 240 καταγράφηκαν στην Αττική.

Σε κλίμα έντασης η συγκέντρωση νωρίτερα της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι διαδηλωτές, που ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων στα νοσοκομεία, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροεπεισόδια.

“Στην σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία. Από ότι φαίνεται τελείωσαν τα χειροκροτήματα και επιστρέψαμε στα γκλοπ” σχολίασε μέσω facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Τόνισε ακόμη ότι εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ εργάζονται 5.000 εργαζόμενοι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι.

 

Για πολιτική υιοθεσία των καταλήψεων στα σχολεία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Αναφορικά με τις μάσκες γίγας που μοιράστηκαν στα σχολεία ο κ Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι τέλος Οκτωβρίου και μέσα στο Νοέμβριο θα διανεμηθούν στα παιδιά οι μάσκες με τα κατάλληλα μεγέθη, αφού πρώτα μεταποιηθούν από τις εταιρείες που τις κατασκεύασαν, χωρίς κόστος για το δημόσιο.

Παρατείνεται για ένα μηνα, έως και τις 31 Οκτωβρίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία.

 

Εντείνονται οι διπλωματικές διεργασίες εν αναμονή και του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις.

Στη Λευκωσία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για συνομιλίες με τον κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, εν μέσω διαρκών πιέσεων προς την Κύπρο από πλευράς Ε.Ε να υποχωρήσει στο θέμα της διασύνδεσης των κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας με αυτές της Τουρκίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από το συμβούλιο με τον Σαρλ Μισέλ.

Πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, με ανάρτησή του στο τουίτερ κατά την αναχώρησή του από τη χώρα μας. Δηλώνει ακόμη ικανοποιημένος από την εξαιρετική, όπως αναφέρει, πρόοδο στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

“Έχουμε φύγει από την πολιτική των ίσων αποστάσεων από την Ουάσιγκτον. Είχαμε την απόλυτη στήριξη των ελληνικών θέσεων” ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. Χαρακτήρισε, δε, σημαντικές τις συμφωνίες που υπογράφηκαν όσον αφορά τα ενεργειακά.

Η αντιγκράφιτι παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων στα Αναφιώτικα το Μάιο, έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν οι τοίχοι καθαροί 4 μήνες μετά.

Αυτοσχέδια σπαθιά, μαχαίρια, σιδεροσωλήνες και άλλα αντικείμενα εντοπίστηκαν μετά από αιφνιδιαστική έρευνα στις φυλακές του Αυλώνα.

Για τα ευρήματα ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η τοπική αστυνομική Αρχή, η οποία διενεργεί σχετική προανάκριση.

 

Με γραπτές εξετάσεις θα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια στο εξής οι αλλοδαποί που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα. Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή από το Υπ. Εσωτερικών, με το οποίο αλλάζει σχεδόν άρδην ο ισχύων Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας.

 

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κράσνονταρ απόψε στις 22:00 στο γήπεδο της Τούμπας, στην επαναληπτική αναμέτρηση μετά την ήττα του με 2-1 στη Ρωσία, για τη φάση των πλέι οφ του Champions League, με στόχο την πρώτη του παρουσία στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι βορειοδυτικοί ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα