back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ενοχλημένοι από την τεταμένη ατμόσφαιρα, τον εξαιρετικά «αρνητικό» τόνο και τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, που επικράτησαν στο πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα, εμφανίζονται οι περισσότεροι Αμερικανοί τηλεθεατές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση-στιγμιότυπο που διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, μόλις το 17% των ερωτηθέντων είπε ότι αποκόμισε θετική αίσθηση από τη συζήτηση, το 48% κρίνει ότι νικητής ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ενώ αντιθέτως, το 41% θεωρεί ως νικητή του ντιμπέιτ τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι δεν έχει «ίχνος ευφυίας», ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος χαρακτήρισε τον ένοικο του Λευκού Οίκου «ψεύτη», «κλόουν», «ρατσιστή» και το «κανίς» του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη «σκιά» των αποκαλύψεων για τα φορολογικά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε πως σε φόρους έχει πληρώσει 38 εκατομμύρια, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο Μπαρακ Ομπάμα ήταν αυτός που νομοθέτησε έτσι ώστε να βρίσκουν τρόπους μεγάλες εταιρείες να μην πληρώνουν φόρους.

Για το ζήτημα της πανδημίας επέρριψε ευθύνες στην Κίνα, με τον Μπάιντεν να αναφέρεται σε αριθμούς που δείχνουν, όπως είπε, ότι ο πρόεδρος απέτυχε.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Αμερικανού προέδρου ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ενδέχεται να μη γίνει γνωστό παρά μόνο αφού περάσουν «μήνες», εξαιτίας των επιστολικών ψήφων.

Στη σκιά του νέου χθεσινού ρεκόρ των 416 κρουσμάτων κορωνοιού, η σημερινή καθιερωμένη τηλεσύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Στις 12 συνέρχεται και το υπουργικό συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σήμα κινδύνου στην Αττική, όπου χθες καταγράφηκαν 240 νέα κρούσματα. Αυξάνονται τα μέτρα στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Σε περισσότερους από 2.600 ελέγχους τις τελευταίες 5 ημέρες σε πλατείες του κέντρου της πόλης, 61 άτομα βρέθηκαν θετικά, εκ των οποίων οι 34 αλλοδαποί.

Για τοπικά lockdown στην Αττική που θα γίνουν οπωσδήποτε και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 8 στην περίπτωση που ανέβουν οι αριθμοί των κρουσμάτων έκανε λόγω η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε αναζήτηση ατόμων που διέφυγαν από ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της πόλης σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-kriti.

Ένταση πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητούν την μονιμοποίηση συμβασιούχων συναδέλφων τους. Ή ένταση προκλήθηκε ‘’όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί έξω από το υπουργείο.

Την στήριξη του τουριστικού κλάδου εξαιτίας της πανδημίας ζητά η Ευρωβουλή από τα κράτη μέλη της

Εντείνονται οι διπλωματικές διεργασίες ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις.

Στη Λευκωσία για συνομιλίες με τον κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη βρίσκεται σήμερα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από το συμβούλιο με τον Σαρλ Μισέλ, ο οποίος στην επιστολή πρόσκλησης που απέστειλε στους Ευρωπαίους ηγέτες τόνισε πως ένας εποικοδομητικός διάλογος με την Τουρκία τίθεται ως στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προειδοποίησε ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι.

Πολυμελής σπείρα ανηλίκων που διέπραττε συστηματικά ληστείες στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στην Πλατεία Συντάγματος, την Πλατεία Λαού, το Θησείο και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης εξάρθρωσε η Αστυνομία μετά από μεγάλη επιχείρηση. Συνολικά συνελήφθησαν 26 άτομα από τους οποίους 21ένας ανήλικοι.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι βορειοδυτικοί ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα