back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ενοχλημένοι από την τεταμένη ατμόσφαιρα, τον εξαιρετικά «αρνητικό» τόνο και τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, που επικράτησαν στο πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα, εμφανίζονται οι περισσότεροι Αμερικανοί τηλεθεατές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση-στιγμιότυπο που διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, μόλις το 17% των ερωτηθέντων είπε ότι αποκόμισε θετική αίσθηση από τη συζήτηση, το 48% κρίνει ότι νικητής ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ενώ αντιθέτως, το 41% θεωρεί ως νικητή του ντιμπέιτ τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι δεν έχει «ίχνος ευφυίας», ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος χαρακτήρισε τον ένοικο του Λευκού Οίκου «ψεύτη», «κλόουν», «ρατσιστή» και το «κανίς» του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη «σκιά» των αποκαλύψεων για τα φορολογικά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε πως σε φόρους έχει πληρώσει 38 εκατομμύρια, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο Μπαρακ Ομπάμα ήταν αυτός που νομοθέτησε έτσι ώστε να βρίσκουν τρόπους μεγάλες εταιρείες να μην πληρώνουν φόρους.

Για το ζήτημα της πανδημίας επέρριψε ευθύνες στην Κίνα, με τον Μπάιντεν να αναφέρεται σε αριθμούς που δείχνουν, όπως είπε, ότι ο πρόεδρος απέτυχε.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Αμερικανού προέδρου ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ενδέχεται να μη γίνει γνωστό παρά μόνο αφού περάσουν «μήνες», εξαιτίας των επιστολικών ψήφων.

Θα γίνει νοθεία, εκλογικές «απάτες που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε πως αν κερδίσει τις εκλογές θα επανεντάξει τη χώρα στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Στη σκιά του νέου χθεσινού ρεκόρ των 416 κρουσμάτων κορωνοιού, η σημερινή καθιερωμένη τηλεσύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Στις 12 συνέρχεται και το υπουργικό συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σήμα κινδύνου στην Αττική, όπου χθες καταγράφηκαν 240 νέα κρούσματα. Αυξάνονται τα μέτρα στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Κλιμάκια έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 2.600 ελέγχους τις τελευταίες 5 ημέρες σε πλατείες του κέντρου της πόλης. 61 άτομα βρέθηκαν θετικά, εκ των οποίων οι 34 αλλοδαποί.

Για τοπικά lockdown στην Αττική που θα γίνουν οπωσδήποτε και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 8 στην περίπτωση που ανέβουν οι αριθμοί των κρουσμάτων έκανε λόγω η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε αναζήτηση ατόμων που διέφυγαν από ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της πόλης σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-kriti.

Για ακόμη μια ώρα η στάση εργασίας και συγκέντρωση σε λίγη ώρα υπουργείο Υγείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ζητά τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Με το Τουρκικό ζήτημα στο επίκεντρο, πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. “Στόχος της ΕΕ είναι να υπάρξει χώρος για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, σημειώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην επιστολή πρόσκλησης που απέστειλε στους Ευρωπαίους ηγέτες. «Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι για να υπερασπιστούμε τα νόμιμα συμφέροντα της ΕΕ και των κρατών μελών της», υπογραμμίζει ο Σαρλ Μισέλ.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εργαζομένων και επιχειρήσεων για υπαγωγή στον μηχανισμό “ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ”. Περισσότεροι από 137 χιλιάδες δικαιούχοι -που ήδη έχουν ενταχθεί- θα λάβουν σήμερα 534 ευρώ.

Εντός της ημέρας και η καταβολή όλων των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ.

Υπό τον τίτλο «Η Νέα (Αντι) Κανονικότητα» το Athens Democracy Forum ανοίγει σήμερα τις διαδικτυακές πύλες του στο κοινό.

Την πρόκρισή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, καθώς ήρθε ισόπαλος 0-0 με την Ομόνοια την Κύπρο, ενώ είχε κερδίσει με 2-0 στον πρώτο αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας οι «ερυθρόλευκοι», στην κλήρωση της Πέμπτης.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι βορειοδυτικοί ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα