back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις έξι το πρωί το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο διάλογος επικεντρώθηκε στη «σκιά» των αποκαλύψεων για τα φορολογικά του Αμερικανού προέδρου και στην αποκάλυψη των New York Times πως δεν πλήρωσε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος για μία δεκαετία. Ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε πως σε φόρους έχει πληρώσει 38 εκατομμύρια, ενώ επιτέθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι αυτός νομοθέτησε ώστε να βρίσκουν τρόπους μεγάλες εταιρείες να μην πληρώνουν φόρους.

Για το ζήτημα της πανδημίας ο Ντόναλτ Τραμπ επέρριψε ευθύνες στην Κίνα με τον Μπάιντεν να αναφέρεται σε αριθμούς που δείχνουν οτι ο Προεδρος απέτυχε. Μάλιστα ο Μπάιντεν επιτέθηκε στον Τραμπ ότι έλεγε πως ο κορωνοϊος θα εξαφανιστεί με την ζέστη και ότι πρότεινε την χρήση χλωρίνης σε ασθενείς, με τους τόνους να ανεβάινουν και τον Τραμπ να αποκαλεί τον Μπάιντεν….χαζό.

Για το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων ο Μπαίντεν απευθύνθηκε στο κοινό, ζητώντας να αναρωτηθούν για τις δολοφονίες των Αφροαμερικανών και το τί έκανε ο Τραμπ μετά τον θάνατο του Φλόιντ.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Επιτροπή λοιμωξιολόγων έπειτα και από από τους τελευταίους αριθμούς της πανδημίας στη χώρα μας.

Στις 12 θα ξεκινήσει μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό.

Στο “κόκκινο” η Αττική μετά απο τα 240 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, από τα συνολικά 416 στη χώρα.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 79 ασθενείς. Είχαμε πέντε νέους θανάτους με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 388.

Eπιπλέον μέτρα στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Κλιμάκια έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 2.600 ελέγχους τις τελευταίες 5 ημέρες σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας. Έχουν βρεθεί συνολικά 61ένας θετικοί πολίτες στον ιό, εκ των οποίων οι 34 είναι αλλοδαποί.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει με τις ζωές των πολιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας πως «ειδικά στην Αττική η κατάσταση λόγω της πανδημίας είναι στα όρια απώλειας ελέγχου».

«H στρατηγική που πρέπει να έχει η ελληνική πολιτεία είναι η προστασία των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ομάδων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους οι 65άρηδες», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής, Ηλίας Μόσιαλος.

Σε αναζήτηση ατόμων που το έσκασαν από ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά όπου φιλοξενούνταν, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της πόλης σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekrit. Απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των ατόμων που διέφυγαν, ενώ προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι από αυτούς είναι θετικοί και ποιοι όχι.

Πανελλαδική στάση εργασίας, επτά με δέκα το πρωί εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Μήνυμα ελπίδας από τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος είπε ότι «Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων».

Η Walt Disney απολύει 28.000 εργαζομένους στα θεματικά της πάρκα επικαλούμενη τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Την ετοιμότητα της Ελλάδας για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία αλλά και τις επιφυλάξεις της χώρας μας για τις προθέσεις της Άγκυρας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σούδα μετά το τέλος των συνομιλιών με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Στόχος της ΕΕ είναι να υπάρξει χώρος για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, σημειώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην επιστολή πρόσκλησης που απέστειλε στους Ευρωπαίους ηγέτες λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

«Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι για να υπερασπιστούμε τα νόμιμα συμφέροντα της ΕΕ και των κρατών μελών της», υπογραμμίζει ο Σαρλ Μισέλ.

Οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Γερμανό ομόλογό του αναφέρει σχετικό tweet του υπουργείου Εξωτερικών

Την «άμεση διακοπή των εχθροπραξιών» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή και τόσο η Αρμενία όσο και το Αζερμπαϊτζάν μιλούν για δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, μεταξύ των οποίων άμαχοι.

Τελευταία ημέρα σήμερα υποβολής δηλώσεων εργαζομένων και επιχειρήσεων για την υπαγωγή στον μηχανισμό “ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ” ενώ άλλοι 137.314 δικαιούχοι που ήδη έχουν ενταχθεί θα λάβουν σήμερα 534 ευρώ.

Σήμερα γίνεται και η καταβολή όλων των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ.

Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ. Ωστόσο το υπουργείο οικονομικών έχει ζητήσει ολιγοήμερη παράταση.

Επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης θα πραγματοποιήσουν σε μισή ώρα συνεργεία του δήμου Αθηναίων στη πλατεία Τισικράτους στην περιοχή των Σεπολίων.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι, Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.
.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα