back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ πληρώνουν οι πολίτες στον ΔΑ

Διαβάστε επίσης

Κριτική στη Δημοτική Αρχή για τους δημοτικούς φόρους άσκησε η δημοτική αντιπολίτευση κατά την συζήτηση, στο δημοτικό συμβούλιο, του Απολογισμού – Ισολογισμού και των Αποτελεσμάτων Χρήσεως για το οικονομικό έτος 2019.

Όπως υπογραμμίστηκε τα έσοδα του ΔΑ προέρχονται κυρίως από την υψηλή φορολόγηση των πολιτών, ανέρχονται σε περίπου 196 εκατομμύρια ευρώ και αποτελούν το 65% του συνόλου των δημοτικών εσόδων.

Ανοιχτή Πόλη- Αμεση ανάγκη η μείωση του κόστους

“Εάν ήμουν αρμόδιος θα έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Καμίνη. Άφησε στα δημοτικά ταμεία 65 εκ. ευρώ και 35 εκ. από το δάνειο, από τα οποία αυτή την στιγμή ο Δήμος μπορεί να καλύψει όλη τη χασούρα από την υστέρηση των εσόδων του ’20” τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανοιχτή Πόλη Κώστας Αλεξίου.

“Για δ’ συνεχή χρονιά κατάφερε η προηγούμενη δημοτική Αρχή να έχει προυπλογισμό με πλεονόασμα. Αυτό είναι θετικό όμως δημιουργεί ερωτήματα. Πόσο είναι η φοροι που επιβάλλει ο Δήμος στους πολίτες; Ανέρχονται σε 196,744 εκατομμύρια ευρώ και αποτελούν το 65% των εσόδων του δήμου. Δεν είναι από επιχορηγήσεις αλλά από φόρους στους πολίτες. Το εισπρακτικό κόστος είναι επίσης υψηλό” σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

Αθήνα Είσαι Εσύ- Παραδόσαμε έναν δήμο σε πλήρη λειτουργία

“Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος αφορά στο μεγαλύτερος μέρος την προηγούμενη δημοτική Αρχή. Θα ήθελα να πω ότι αυτό που αποτυπώνεται, είναι αυτό που πιστεύαμε: ότι εμείς παραδόσαμε έναν δήμο σε πλήρη λειτουργία” τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος με την Αθήνα Είσαι Εσύ Γιώργος Μπρούλιας. “Μιλάμε για ένα πλούσιο κοινωνικό έργο και τις υπηρεσίες που το εκτέλεσαν.

Αυτό που εμείς είμαστε σίγουροι είναι ότι παραδίδουμε έναν δήμο οικονομικά υγιή. Πιστεύαμε και πιστεύουμε στη συνέχεια της διοίκησης. Πιστεύαμε ότι η νέα διοίκση πρέπει να βρει εργαλεία να δουλέψει. Αναφορικά με τα νούμερα ο μακροπρόθεσμος δανεισμός είναι χαμηλός, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις εξομαλύνονται πολύ, το ταμειακό διαθέσιμο είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών” ανέφερε ο κ. Μπρούλιας.

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας- Φορομπηκτική η πολιτική του ΔΑ

“Οι εισπράξεις από τέλη, φόρους, παράβολα, πρόστιμα, προσαυξήσεις κλπ ανέρχονται σε 206.631.903,2 ευρώ ήτοι το 69,10% των εισπράξεων, απόδειξη της φορομπηχτικής πολιτικής που ασκούν οι διοικήσεις του Δήμου, ανεξαρτήτως χρώματος, μέχρι σήμερα” υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιος Λάμπρου.

Επιπλέον, ο κ. Λάμπρου σημείωσε ότι από το τεχνικό πρόγραμμα που είχε ψηφιστεί υλοποιήθηκε μόλις το 19% και κατέληξε: ” Συμπερασματικά, ο Δήμος Αθηναίων εισέπραξε υπέρογκα ποσά από τους δημότες του- κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα- που κατανεμήθηκαν στις απαραίτητες λειτουργικές δαπάνες, εξυπηρέτησε τον δανεισμό του, απέδωσε τους φόρους και τις υποχρεωτικές εισφορές στο κράτος και κατά τα άλλα κανένα απαραίτητο έργο υποδομής, καμία δαπάνη για την ανακούφιση του λαού”.

Αθήνα για την Ελλάδα – Λογική μέτρων βιτρίνας

“Έχω διαφορετική αντίληψη για την κατεύθυνση του δήμου που θα έπρεπε να αντανακλάται στον απολογισμό της δράσης του” τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος με την Αθήνα για την Ελλάδα Γιώργος Καραμπελιάς.

” Πρώτον, δόθηκαν ελάχιστα χρήματα και έγιναν ελάχιστες βελτιώσεις όσον αφορά στο πράσινο της πόλης και σε αυτό δεν υπάρχει μεγάλη αλλαγή και τώρα. Αυτό βέβαια αφορά κατεξοχήν την περίοδο του κ. Καμίνη που μβάση τον απολογισμό νομίζω καταφαίνεται και από τα έσοδα. Δεύτερον, δεν υπάρχει μέριμνα για την παρέμβαση του δήμου στον αστικό ιστό που να αλλάξει την πραγματικότητα για παράδειγμα να υπάρξουν κονδύλια και κίνητρα για την εγκατάσταση νέων ζευγαριών στο κέντρο, ελάφρυνση του κέντρου από το βάρος του μεταναστευτικού και ενίσχυση με μέτρα- και μείωση των δημοτικών τελών- των μικρών επιχειρήσεων και της βιοτεχνίας. Είναι μια λογική μέτρων βιτρίνας και όχι ουσίας. Αυτη η πολιτική συνεχίζεται” τονισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπελιάς.

Αθήνα και Πάλι Αθήνα- Έλλειμμα κοινωνικό και πολιτιστικό

“Ο απολογισμός αυτός αφορούσε σε ποσοστό 80% την προηγούμεν δημαρχία” σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βουλγαράκης. “Μπορεί τα νούμερα να είναι θετικά στο τέλος της ημέρας όμως από τη διαχείρηση και τα πεπραγμένα της προηγούμενης Αρχής υπήρξε ένα μεγάλο έλλειμμα κοινωνικό και πολιτιστικό και αστικό.

Σε τελική ανάλυση οι πολίτες πληρώνουν τέλη διότι περιμένουν με αυτά να τους επιστρέφονται με κάποιο τρόπο με μορφή παροχών. Εγώ δεν μπορώ να συμφωνήσω όχι γιατί ο απολογισμός αποτυπώνει με μη ορθό τρόπο αυτά που έγιναν, τα αποτυπώνει ορθά, αλλά διότι αυτά που περιλαμβάνει δεν με βρίσκουν σύμφωνο” εξήγησε ο κ. Βουλγαράκης.

Αθήνα το Σπίτι Μας- Προσβλητικός για το Δημοτικό Συμβούλιο ο νόμος Θεοδωρικάκου

Σφοδρή κριτική στη δημοτική Αρχή και την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη άσκησε ο επικεφαλής του συνδυασμού Αθήνα το Σπίτι Μας Βασίλης Καπερνάρος με αιχμή τον νόμο Θεοδωρικάκου. ” Είναι προσβλητικό για εσάς, για την παράταξή σας, για τον κ. Μπακογιάννη, για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να διατηρείται αυτή η κατάσταση και περιμένω να φέρετε εσείς μια τροπολογία ή ένα ψήφισμα να αποφασίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι εάν πρέπει να συμμετέχουν στις επιτροπές ή όχι¨υπογράμμισε ο κ. Καπερνάρος.

“Πρώτα από όλα προσβάλλεστε και εκτείθεστε εσείς. Εάν δεν ευθύνεστε εσείς να δώσετε την ευθύνη και να στείλετε στη χλεύη τον Θεοδωρικάκο. Είναι προσβλητικό για το δημοτικό συμβούλιο να υπάρχουν επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί συμβουλοι και ο Θεοδωρικάκος να απαγορεύει στους δημοτικούς συμβούλους να συμμετέχουν στις επιτροπές” κατέληξε.

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας- Η πόλη βουλιάζει στη φτώχεια και την ανεργία

“Πριν από λίγο ήμουν με τις απολυμένες καθαρίστριες και τους εργάτες της Τέχνης, τους ανθρώπους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Αυτή είναι η εικόνα του δημαρχείου” τόνισε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου.

“Είναι η εικόνα των ανθρώπων και όχι των αριθμών, με τους οποίους προσπαθείτε να συγκαλύψετε την αλήθεια μιας πόλης που βουλιάζει στη φτώχεια την ανεργία και στην εξαθλιωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα: ότι ένας ολόκληρος δήμος εξακολουθεί να έχει τη διαχείριση, πάνω από 10 χρόνια τώρα, όπου η προτεραιότητα είναι οι αριθμοί, οι προυπολογισμοί που εφαρμόζονται με βάση τα μνημόνια και της περικοπές των κυβερνήσεων είναι οι άνθρωποι της πόλης, οι οποίοι υποφέρουν. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα η οποία δεν αποτυπώνεται σε κάνεναν απολογισμό των οικονομικών δεδομένων του δήμου” σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνου.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα