back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Παναγιωτακόπουλος στον Αθήνα 9.84:”Το στοίχημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κερδίζεται συλλογικά”

Διαβάστε επίσης

Εντατικοποιούνται τα rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού.

Όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ,μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείουαυτοκινούμενα οχήματα του ΕΟΔΥ, από τις εννέα το πρωί έως τις δύο μετά το μεσημέρι βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας. Σήμερα το όχημα του ΕΟΔΥ βρέθηκε στην Πλατεία Κουμουνδούρου”.

Επισήμανε ότι “υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, καθώς πολλοί άνθρωποι -με σειρά προτεραιότητας και με την απαραίτητη τήρηση των μέτρων προστασίας – υποβάλλονται σε αντιγονικό τεστ. Σε δέκα λεπτά από τη λήψη δείγματος “βγαίνει” το αποτέλεσμα” ,υπογραμμίζοντας ότι “το πρωί από τα 200 δείγματα που ελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας υπήρξαν επτά με οκτώ θετικά” .

Αναφερόμενος στη νέα δέσμη ενεργειών που προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ και αφορά στις γειτονιές της πόλης ο κ. Παναγιωτακόπουλος επισήμανε ότι ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει τις 8 Λέσχες Φιλίας της πρωτεύουσας ,που διαμορφώνονται και μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για την COVID-19.

Τα τεστ γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, και κυρίως των ευπαθών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Σχετικά με κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» ,όπου στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, αρχικά εντοπίστηκαν 12 μέλη του πληρώματος που ήταν θετικά στον κορωνοϊό ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε: “Στο κρουαζιερόπλοιο είναι πολύ σχολαστικοί στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων . Θα είναι έκπληξη αν τελικά είναι θετικά τα δείγματα των μελών του πληρώματος. Πιστεύω ότι είναι ψευδώς θετικά” .

Όπως διευκρίνισε “κατά τον περιοδικό έλεγχο που διενεργήθηκε ,με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα εντοπίστηκαν δώδεκα θετικά κρούσματα κορονοιού .Αυτά όμως δεν επιβεβαιώθηκαν, γιατί το πλοίο έχει τη δυνατότητα να κάνει και δικά του μοριακά τεστ.  Δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε με τα τεστ αντιγόνου που διενήργησε το πρωί ο ΕΟΔΥ. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται τρίτος δειγματοληπτικός έλεγχος σε εργαστήριο στην Αθήνα”.

“Το στοίχημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κερδίζεται συλλογικά .Δεν κερδίζεται ατομικά” κατέληξε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα