12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Aπό τα 18.000 φρεάτια ομβρίων καθαρίστηκαν ήδη περισσότερα από 10.000

Διαβάστε επίσης

Ειδικό βάρος αποδίδει ο Δήμος στην ανακατασκευή, επισκευή και καθαρισμό  των φρεατίων ομβρίων υδάτων της πόλης. Όπως εξήγησε στον 9.84 ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Βασίλειος Φοίβος Αξιώτης σε όλες τις δημοτικές κοινότητες έχουν συμβασιοποιηθεί 7 εργολαβίες και ο καθαρισμός των φρεατίων στο μεγαλύτερο μέρος ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Ενδεικτικά είναι άλλωστε και τα στοιχεία που μας παρέθεσε ο κ. Αξιώτης για τα φρεάτια της Αθήνας. Από τα 18.000 φρεάτια που ανήκουν στον δήμο καθαρίστηκαν το τελευταίο διάστημα περισσότερα από 10.000. Ταυτόχρονα γίνονται αυτή την περίοδο έλεγχοι και στα υπόλοιπα φρεάτια. Στο κομμάτι των ανακατασκευών και επισκευών, δηλαδή στα φρεάτια που για οποιονδήποτε λόγο δεν δύναται να καθαριστούν, τα αποτελέσματα είναι θεματικά. Από τα 750 φρεάτια που είχαν εντοπιστεί ότι παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα, έγινε μέχρι σήμερα ανακατασκευή και επισκευή στα 600.

Ειδικότερα, ο κ. Αξιώτης παρέθεσε τα εξής στοιχεία:

– Η Αθήνα έχει περίπου 20.000 φρεάτια. Από αυτά τα 18.000 είναι αρμοδιότητας του δήμου και τα υπόλοιπα 2.000 ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής. Όσον αφορά τα φρεάτια αρμοδιότητας του δήμου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, προκύπτει ότι από τα 18.000 φρεάτια έχουν καθαριστεί μέσα στο τελευταίο διάστημα περισσότερα από 10.000, με ταυτόχρονους ελέγχους σε όλα τα υπόλοιπα από εργολάβους οι οποίοι αυτή την στιγμή βρίσκονται σε διαδικασία σύμβασης.  Ταυτόχρονα υπάρχει σε εξέλιξη σύμβαση ύψους 1.8 εκατομμυρίων ευρώ για τον καθαρισμό και των υπολοίπων φρεατίων, όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως.

– Στο  «κομμάτι» των ανακατασκευών και επισκευών, είχαν εντοπιστεί περίπου 750 φρεάτια στην Αθήνα από τα οποία περίπου τα 600 έχουν ήδη ανακατασκευαστεί. Επίσης υπάρχει και μια εργολαβία για τους επόμενους 6 μήνες, ύψους 1.5 εκατομμυρίου ευρώ, που είναι πάλι για τις ανακατασκευές και επισκευές των φρεατίων. Η επισκευή και ανακατασκευή αφορά τα φρεάτια που δεν μπορούν να καθαριστούν για οποιονδήποτε λόγο.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα