12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Διαδικτυακή Ημερίδα «Ευκαιρίες χρηματοδότησης και σταδιοδρομίας για νέους ερευνητές»

Διαβάστε επίσης

Αν είστε νέοι ερευνητές και ενδιαφέρεστε να χρηματοδοτηθείτε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εθνικών υποτροφιών αλλά και να δικτυωθείτε με κορυφαίους ερευνητές από όλο τον κόσμο παρακολουθήστε την διαδικτυακή ημερίδα για ευκαιρίες σταδιοδρομίας και πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. που διοργανώνει σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 (16:00-19:30) το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Που απευθύνεται

Η ημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες και Κύπριους επιστήμονες στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό μέσω της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας». Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν χρηματοδοτικές ευκαιρίες που αφορούν διδακτορικούς, μεταδιδακτορικούς επιστήμονες, καθηγητές, μέλη ΔΕΠ, προπτυχιακούς φοιτητές αλλά και νέους ερευνητές που θέλουν να ενισχύσουν την επαγγελματική τους καριέρα.

Επίσης, θα ανακοινωθούν οι νέες αλλαγές που φέρνει το νέο πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη (Horizon Europe) στις δράσεις Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και European Research Council από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα παρουσιαστεί και το νέο πλαίσιο κινητικότητας, όπως αυτό θα ενταχθεί στο πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ενεργές αλλά και τις μελλοντικές προκηρύξεις υποτροφιών του ΕΛΙΔΕΚ ( Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας) και του ΙΚΥ ( Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). Τέλος, στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας ωφελούμενοι όλων των δράσεων θα συμμετέχουν σε ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την European Commission και θα πραγματοποιηθεί  διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 πατήστε ΕΔΩ λίγο πριν τις 16:00.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή εδώ. 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα