back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊου στην Αττική. Απο τα 416 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 240 βρίσκονται στην Αττική. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 79 ασθενείς. Με τους πέντε νέους καταγεγραμμένους θανάτους, τα θύματα είναι πλέον 388 συνολικά στη χώρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ελήφθησαν επιπλέον μέτρα στην Αθήνα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 2.600 ελέγχους τις τελευταίες 5 ημέρες σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας. Έχουν βρεθεί συνολικά 61ς θετικοί πολίτες στον ιό, εκ των οποίων οι 34 είναι αλλοδαποί.

Περισσότερα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό ζητά η δημοτική αντιπολίτευση και κάνει λόγο για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

 

Την ετοιμότητα της Ελλάδας για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία αλλά και τις επιφυλάξεις της χώρας μας για τις προθέσεις της Άγκυρας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σούδα μετά το τέλος των συνομιλιών με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών.

Για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πολύ ευαίσθητη περιοχή, που δοκιμάστηκε τελευταία από την επιθετικότητα της Τουρκίας. Επισήμανε ότι η Σούδα αναδεικνύεται ως το πιο στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής και σημείωσε ότι εδώ συναντώνται τα συμφέροντα των δύο χωρών μαζί με εκείνα της ασφάλειας και της ειρήνης.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε από την πλευρά του ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών βρίσκονται στο απόγειό τους, ενώ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Γερμανό ομόλογό του αναφέρει σχετικό tweet του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι συνομιλίες έγιναν σαφώς και ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτή την εβδομάδα και ενώ είχε προηγηθεί αντίστοιχη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του.

Κατσαβίδια, ψαλίδια και διάφορα άλλα ευρήματα εντοπίστηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από νέα αιφνιδιαστική έρευνα. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η οικεία Αστυνομική Αρχή η οποία διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

24 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα