back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, που εκτάκτως κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 τα ξημερώματα, μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων κορονοϊού σε μέλη του πληρώματος.

Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, δεν θα αποβιβαστεί κανείς από τους συνολικά 1.588 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος τα οποία βρέθηκαν θετικά δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους τα πρώτα έξι τεστ εμφανίστηκαν αρνητικά. Για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα αναμένονται αργότερα το πρωί.

269 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων τα 197 στην Αττική. Στα 384 ανέρχονται τα θύματα.

Χθες, κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν rapid τεστ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Από τα 422, τα 10 ήταν θετικά.

Με στόχο την πρόληψη για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στις γειτονιές της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων, το Υπουργείο Υγείας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχωρούν σε νέα δέσμη ενεργειών που προστίθενται στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί.

Κριτική στον δήμαρχο Αθηναίων για πλήρη ταύτιση με τις πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση άσκησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος του πολιτικού γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η δημοτική παράταξή του κατήρτισε λίστα συγκεκριμένων σχολείων με προβληματικές κτιριακές υποδομές, αλλά ο δήμος δεν έκανε κάτι για να βελτιώσει την κατάσταση πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος.

Περισσότερα από 150 σχολεία ή τμήματα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Στα Χανιά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος φιλοξενείται στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αργότερα το πρωί οι δύο άνδρες θα επισκεφθούν την αμερικανική βάση στη Σούδα, ενώ αναμένονται δηλώσεις τους το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση της διευρυμένης συνάντησης αντιπροσωπειών, που θα πραγματοποιηθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Για διερεύνηση προτάσεων περί μετεγκατάστασης στη Σούδα κρίσιμου αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού από την αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ, κάνει λόγο ανταποκριτής των Times στην Αθήνα, ο οποίος αναφέρεται στις προθέσεις Πομπέο κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Εκτεταμένες καταστροφές στην Πάτρα από την κακοκαιρία. Τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν σήμερα τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σήμερα καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Στο λιμάνι του Λαυρίου θα καταπλεύσει εντός της ημέρας το “Blue Star Chios”, με περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες από έξι νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Όλοι τους αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας.

Αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης τερματισμού ομηρίας στην πόλη Σάλεμ της πολιτείας Όρεγκον. Δεν τραυματίστηκαν άνδρες των αρχών, σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής.

Τρεις άνθρωποι νεκροί από δασική πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια, στους πρόποδες λόφων στην κομητεία Σάστα, ενώ άλλο πύρινο μέτωπο απειλεί αμπελώνες των κομητειών Νάπα και Σονόμα, γνωστών για τα κρασιά τους.

Τα θύματα των πυρκαγιών ιστορικών διαστάσεων που σαρώνουν την Καλιφόρνια από τα μέσα Αυγούστου έφθασαν τα 29.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 27 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα