back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-12 κατέπλευσε στις 05:00 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ των μελών του πληρώματος. Ωστόσο και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά. Για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα αναμένονται αργότερα το πρωί.

Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος πληρώματος. Στις 07:30 στο πλοίο θα επιβιβαστεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το πλοίο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

269 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο εκ των οποίων τα 197 στην Αττική. Στα 384 ανέρχονται τα θύματα.

Χθες, κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν rapid τεστ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν είναι 422 από τα οποία προέκυψαν 10 θετικά.

Την ίδια ώρα και με βασικό στόχο την πρόληψη για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, στις γειτονιές της πόλης ο Δήμος Αθηναίων και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν σε μια νέα δέσμη ενεργειών που προστίθενται στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί. Μεταξύ άλλων ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει 8 Λέσχες Φιλίας, που μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ.

«Αν δεν αντιδράσουμε και αφήσουμε ανεξέλεγκτο τον ιό, θα δούμε νούμερα που δεν τα διανοούμαστε καν», προειδοποίησε μιλώντας στο ΜEGA ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Περισσότερα από 150 σχολεία ή τμήματα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας είχαν εντοπιστεί κρούσματα σε 151 μονάδες, ενώ τα περισσότερα σχολεία στα οποία έχουν εμφανιστεί βρίσκονται στην Αττική.

Δεκάδες άνθρωποι μολύνθηκαν από τον κορονοϊό σε πάρτι γενεθλίων στην πόλη Μπίλεφελντ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε καραντίνα ήδη 950 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μαθητών και εκπαιδευτικών από δέκα σχολεία.

Στα Χανιά βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος φιλοξενήθηκε από τον πρωθυπουργό στο πατρικό του σπίτι. Αργότερα το πρωί θα επισκεφθούν την αμερικανική βάση στη Σούδα. Στη συνέχεια, στις 11.20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

«Ελλάδα και ΗΠΑ επαναβεβαίωσαν την κοινή τους πεποίθηση ότι τα ζητήματα θαλασσίων ζωνών πρέπει να επιλύονται ειρηνικά και με βάση το διεθνές δίκαιο». Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα ΗΠΑ και Ελλάδας όπως προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν έξι βασικών σημείων για τη συνάντηση του Μάικ Πομπέο, και του Νίκου Δένδια

Εντωμεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην απαλοιφή του χαρακτηρισμού «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπήρχε στο αρχικό κείμενο της κοινής ανακοίνωσης Ελλάδας- Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο όρος «ιστορική», προκάλεσε την έντονη αντίδραση τοσο του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για διασυρμό και τραγελαφική προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει τους πολίτες, όσο και του ΚΙΝΑΛ που έκανε λόγο για ιστορική υποκρισία της κυβέρνησης και στα εθνικά θέματα.

Για διερεύνηση προτάσεων περί μετεγκατάστασης στη Σούδα κρίσιμου αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού από την αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ, κάνει λόγο ανταποκριτής των Times από την Αθήνα, ο οποίος αναφέρεται στις προθέσεις Πομπέο κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Εκτεταμένες καταστροφές στην Πάτρα από την κακοκαιρία. Ακόμη, υπήρξε κατολίσθηση στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, κοντά στο ύψος του «Τσώλης». Τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν σήμερα τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σήμερα καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Κλιμακώνονται οι μάχες μεταξύ των Αζέρων και των δυνάμεων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ., όπου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον άλλοι 26 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Ιστορική στιγμή στις ΗΠΑ: Με 20 εκατ. αποζημιώθηκε οικογένεια Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού. Ο Ουίλιαμ Γκριν δέχθηκε έξι σφαίρες, ενώ βρισκόταν μέσα σε περιπολικό, φορώντας χειροπέδες – Είχε συλληφθεί για εμπλοκή σε τροχαίο.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν ότι εξάρθρωσαν πυρήνα τρομοκρατών, κατηγορώντας το Ιράν, τον μεγάλο αντίπαλο του σουνιτικού βασιλείου στην περιοχή, ότι είχε εκπαιδεύσει κάποια από τα μέλη του. Συνελήφθησαν 10 άτομα.

Αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν αστυνομικοί ενεπλάκησαν σε υπόθεση ομηρίας στην πόλη Σάλεμ της πολιτείας Όρεγκον. Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι είναι οι νεκροί προς το παρόν, ανάμεσά τους και ο ύποπτος δράστης.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι στην Αττική. Θερμοκρασία από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα . 20……βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα