back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων από το τρίτο μοριακό τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου

Διαβάστε επίσης

Τα αποτελέσματα του τρίτου κατά σειρά διαγνωστικού τεστ στο οποίο υπεβλήθησαν τα 12 μέλη του πληρώματος  θα κρίνει τις αποφάσεις για το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 το οποίο κατέπλευσε στις 5:00 στο λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 1500 επιβαίνοντες . Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα στον δεύτερο έλεγχο για τον κορονοϊό που έγινε στους 12 εργαζόμενους ήταν αρνητικά.  

Στην πύλη Ε12 στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε  τις πρώτες πρωινές ώρες το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6», του οποίου 12 μέλη του πληρώματος  ειχαν βρεθει θετικοί στο πρώτο διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό. Τα  θετικά τεστ  έγιναν σε εργαστήριο στην Κρήτη, ωστόσο, κατά πληροφορίες, υπήρχε η υποψία τόσο στον ΕΟΔΥ, όσο και στην Πολιτική Προστασία ότι ενδεχομένως το αποτέλεσμα ήταν «ψευδώς θετικό».

Τα τεστ επαναλήφθηκαν εν πλω (το πλοίο διέθετε μοριακό αναλυτή PCR) και βγήκαν όλα αρνητικά.

Παρόλα αυτά, το «Mein Schiff 6» παραμένει δεμένο στο  λιμάνι του Πειραιά και εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν νέα rapid tests, προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Το πλοίο έφτασε στις 5 το πρωί και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει συνολικά 666 ελέγχους, όπως τόνισε χθες εκπρόσωπος του Λιμενικού, με το προσωπικό πάντως του κρουαζιερόπλοιου να τηρεί όπως φαίνεται, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Από τα 666 μέλη πληρώματος, οι 23 Ελληνες και είναι καλά στην υγεία τους. Θα εξεταστούν το πρωί στον Πειραιά», είπε αρχικά χθες το βράδυ στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Κοκκάλας και συνέχισε: «Σε συνεννόηση με Πολιτική Προστασία θα μπει αμέσως το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να κάνει ελέγχους σε πλήρωμα και επιβάτες. Μέχρι στιγμής 12 μέλη βρέθηκαν θετικά σε ελέγχους που έγιναν στο Ηράκλειο και τηρούνται τα πρωτόκολλα από την εταιρία και τους υπεύθυνους του πλοίου.

Κανείς δεν μπαίνει ή βγαίνει μέχρι να γίνει η δειγματοληψία στο πλοίο. Οταν θα γίνει αυτό, τότε θα εισέλθουμε σε λεπτομέρειες».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα