18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

50 Great Greek Wines: Αναδεικνύοντας την υπεραξία του ελληνικού κρασιού

Διαβάστε επίσης

50 Great Greek Wines: 140 οινοποιεία, 420 κρασιά, 74 ποικιλίες

Με στόχο την ενίσχυση της φωνής των Ελλήνων παραγωγών στον κόσμο του κρασιού αλλά και να βοηθήσει το ελληνικό κρασί να αποκτήσει αναγνώριση και μερίδιο αγοράς εκτός Ελλάδας πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, στις αρχές Σεπτεμβρίου ο  διαγωνισμός 50 Great Greek Wines.

Η ανακοίνωση των νικητών

Σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα θα γίνει η ανακοίνωση των νικητών του 50 Great Greek Wines. Από τα 420 κρασιά από 140 διαφορετικά ελληνικά οινοποιεία.που αξιολογήθηκαν από γευσιγνώστες της παγκόσμιας οινικής σκηνής θα βραβευτούν τα 50. 50 υπέροχα κρασιά που «φιλοδοξούν» να γίνουν πρεσβευτές του ελληνικού οίνου.

Ο στόχος

«Η διοργάνωση του 50 Great Greek Wines αποσκοπεί να προσθέσει κύρος και βαρύτητα στο αφήγημα του ελληνικού κρασιού, να αποκτήσει αναγνώριση και μερίδιο αγοράς εκτός Ελλάδας», δηλώνει στον Αθήνα 9.84, ο Γιάννης Καρακάσης ιδρυτής του 50 Great Greek Wines, ένας απ’ τους τρεις Έλληνες Master of Wine, κι ένας από τους, μόλις, 382 Masters of Wine στον κόσμο.

Τα επόμενα βήματα

«Στόχος είναι η ενίσχυση και η ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των ελληνικών κρασιών, τα οποία στέκονται αντάξια δίπλα σε άλλα ακριβά κρασιά του εξωτερικού. Αυτό που τους λείπει είναι η επιπλέον φήμη και η ανάδειξη της υπεραξίας, που έχουν. Το επόμενο χρονικό διάστημα και μετά την απονομή, θα ακολουθήσουν προωθητικές δραστηριότητες σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και η έκδοση ενός  digital book των 50 βραβευμένων κρασιών που θα είναι διαθέσιμο σε όλους μέσω του https://greatgreekwines.com/. Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε την  ιδέα του διαγωνισμού θέλαμε να αναδείξουμε τις εξαιρετικές προσπάθειες που κάνουν οι οινοποιοί μας. Η ουσιαστική δράση του 50 Great Greek Wines ξεκινά τώρα, μετά την απονομή των βραβείων», καταλήγει ο κ. Καρακάσης.

Στη τελετή απονομής θα συμμετέχουν και τρείς κριτές του διαγωνισμού η Lenka Sedlackova MW, ο Wojciech Bońkowski και ο Stefan Neumann MS

Την τελετή απονομής μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά  στο κανάλι της διοργάνωσης  στο YouTube https://bit.ly/3ku951O και στην σελίδα της στο Facebook.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα