back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Showbiz thriller» του Βασίλη Λούκα

Διαβάστε επίσης

Αστέρες που έμελλε να μη γεράσουν ποτέ, διατηρώντας για πάντα την ξεχωριστή ομορφιά τους στη μνήμη μας. Στον δύσβατο δρόμο για τη φήμη και την επιτυχία, το τίμημα και το ψυχικό κόστος ορισμένες φορές είναι πολύ υψηλά για τη διατήρηση της πρωτιάς.

Ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Βασίλης Λούκας καταγράφει σε 400 σελίδες όλα τα διάσημα θρίλερ με τόπο δράσης το απατηλό σταρ σίστεμ και πρωταγωνιστές εφοπλιστές, διάσημους τραγουδιστές και ηθοποιούς, στάρλετ και βασίλισσες της πλαστικής ομορφιάς. Υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, συχνά για το μυστήριο και τις αδιευκρίνιστες συνθήκες στο παρασκήνιο ή για τη βαθιά τραγικότητά τους. Θεωρίες συνωμοσίας, εικασίες, ίντριγκες και φήμες για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την εκτυφλωτική λάμψη.

Το πτώμα του Τζιμ Μόρισον που δεν είδε ποτέ κανείς, τα ελάχιστα διπλωμένα δολάρια στα χέρια της Τζάνις Τζόπλιν, ο μυστηριώδης μάνατζερ του Τζίμι Χέντριξ, το διπλάσιο βάρος αποσκευών σε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος, μια χαμένη βέρα και ένα άφαντο πορτοφόλι, ένας διαφορετικός γραφικός χαρακτήρας σε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα και ο κοινός ψυχίατρος δύο περιβόητων δολοφόνων παρελαύνουν σε ένα εκρηκτικό, μεθυστικό κοκτέιλ. Και επιβεβαιώνουν ξανά την αιώνια ματαιότητα του παιχνιδιού της δόξας.

«Ας πούμε απλά ότι δοκίμαζα τα όρια της πραγματικότητας. Ήμουν περίεργος να μάθω τι θα συνέβαινε. Αυτό ήταν όλο. Απλή περιέργεια» (Jim Morrison).

«Εάν φαίνομαι ελεύθερος, είναι γιατί τρέχω συνεχώς» (Jimi Hendrix).

«Αυτή τη φορά εύχομαι να ήμουν νεκρός. Δεν μπορώ να συνεχίσω» (Ian Curtis).

«Η ζωή έχει γίνει ανυπόφορη. Συγχωρέστε με» (Dalida).

Το βιβλίο του Βασίλη Λούκα «Showbiz thriller» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φίλντισι.

Κώστας Μοστράτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα