back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο: Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του

Διαβάστε επίσης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις 4 το απόγευμα, εκπρόσωποι και μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, έξω από το κτίριο του Δημαρχείου στην Πλατεία Κοτζιά, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηνάιων*.

Το Σ.Ε.Η. κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του επιθυμώντας να παρέμβει σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Αιτήματα της σημερινής διαμαρτυρίας, η αποζημίωση όλων των παραστάσεων που ακυρώθηκαν και η κατάρτιση σχεδίου στήριξης του Πολιτισμού από τον Δήμο, για την ερχόμενη σεζόν.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου, Σπύρος Μπιμπίλας δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Νάνσυ Αγγελοπούλου:

«Σήμερα βρεθήκαμε έξω από το Δημαρχείο, να κάνουμε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για το θέμα των απλήρωτων παραστάσεων που ακυρώθηκαν εξ’ αιτίας της πανδημίας, στο θέατρο του Κολωνού και αλλού. Υπάρχουν παραστάσεις που ενώ ήταν κανονισμένες και είχαν “κλειστεί” τα συμβόλαια, αλλά δεν έγιναν και δεν έχουν πάρει καμία αποζημίωση οι συντελεστές. Εμείς ζητάμε αποζημίωση για τους ανθρώπους που ήταν έτοιμοι να δουλέψουν και δε δούλεψαν.

Από την άλλη, προετοιμαζόμαστε για το συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, την Πέμπτη (01.10) για να διατρανώσουμε ότι σε περίπτωση που γίνει γενικός αποκλεισμός χρειάζεται να δοθούν επιδόματα σε όλους τους καλλιτέχνες που παραμένουν άνεργοι, είτε είχαν συμβόλαιο είτε ήταν μακροχρόνια άνεργοι. Επίσης, να απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση να ανακοινωθεί επιτέλους ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα θέατρα. Αυτή τη στιγμή γίνονται πρόβες σε πολλά θέατρα και κανείς δε γνωρίζει πότε θα ανοίξουν, με ποιο τρόπο θα ανοίξουν και τι θα γίνει αν ανοίξουν και δεν υπάρχει κοινό».

 

*Το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω COVID-19.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα