back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου- Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Διαβάστε επίσης

Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου! είναι ένα εργαστήριο σχεδιασμένο για παιδιά 5-6 ετών, εμπνευσμένο από τον εικαστικό κόσμο καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Μέσα από μία αναδρομή στο έργο καλλιτεχνών της Συλλογής που ασχολήθηκαν κυρίως με το χαρτί και το upcycling, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με το χαρτί ως βασικό υλικό και με την καθοδήγηση της εισηγήτριας να του δώσουν νέα μορφή και σχήμα, δημιουργώντας τρισδιάστατα αφαιρετικά κολλάζ.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενθάρρυνση των παιδιών μέσα από την τέχνη, ώστε να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν την αυτονομία και την αυτοπεποίθησή τους.

Τα υλικά που θα χρειαστούν τα παιδιά για να δημιουργήσουν, θα είναι διαθέσιμα όλα στο Παιδικό Εργαστήριο του Μουσείου. Όμως, εάν έχετε εφημερίδες, περιοδικά ή άλλα χαρτιά τα οποία δεν σας είναι χρήσιμα πια, μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας θα βρεθούν πολλοί τρόποι  να αξιποιηθούν.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση

Κάθε Σάββατο | 10.30-12.00 (10/10/2020 – 28/11/2020)

Για παιδιά 5-6 ετών
Αριθμός συμμετοχών: έως 8 παιδιά

Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο

Κόστος συμμετοχής: 12€

Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι ατομικό και περιλαμβάνει αποκλειστικά τη συμμετοχή ενός παιδιού.
Κατά την ημέρα του εργαστηρίου, η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο από το ταμείο του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.

*Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο εργαστήριο προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη.

**Οι γονείς δεν συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Εφόσον το επιθυμούν, οι γονείς παραμένουν στον χώρο του μουσείου έως τη λήξη του εργαστηρίου, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα ή γεύμα στο Εστιατόριο-Café ή μία περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Το κόστος συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει εισιτήριο εισόδου στους εκθεσιακούς χώρους ή την κατανάλωση φαγητού/ποτού στο Εστιατόριο-Café.

Μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Όλα τα παιδιά καλούνται να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων εντός του εκπαιδευτικού εργαστηρίου και των χώρων του Μουσείου .

Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την επίσκεψή σας σε όλους τους χώρους του Μουσείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος
Συμβουλεύουμε όλα τα παιδιά να πλύνουν τα χέρια τους πριν μπουν στην αίθουσα και να κάνουν χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος που είναι διαθέσιμο εντός του Μουσείου.

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι σε όλο το Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί και για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων εντός των χώρων του Μουσείου, την αποφυγή του συνωστισμού, και τη διασφάλιση της ομαλής ροής των επισκεπτών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα