back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λευτ.Οικονόμου στον Αθήνα 9.84: «Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δεν εκβιάζουν μιλώντας για ατομική ευθύνη στην τήρηση των μέτρων προστασίας για την πανδημία. Είναι αυτονόητο»

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση και πρωτίστως ο Πρωθυπουργός δεν εκβιάζουν κανέναν μιλώντας για ατομική ευθύνη στην τήρηση των μέτρων προστασίας για την πανδημία. Είναι αυτονόητο. Χρήση μάσκας, κανόνες υγιεινής και αποστασιοποίηση, αποτελούν μια αναγκαιότητα που πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια. Κινήσεις κατά της μάσκας και υπέρ της υιοθέτησης θεωριών συνομωσίας οφείλουν να μείνουν στο περιθώριο. Ο κορονοιός είναι έξω από την πόρτα μας, δεν επιτρέπεται επιπόλαιη αντιμετώπιση του θέματος από κανέναν» διεμήνυσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Λαυράνο.

Και επισήμανε πως θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικότεροι ενόψει της επερχόμενης δύσκολης περιόδου, με επιπλέον επιβαρύνσεις λόγω και άλλων εποχικών λοιμώξεων.

Αναλυτικά:

*ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

«Η πανδημία είναι ένα θέμα που εξελίσσεται δυναμικά, το παρακολουθούμε ημέρα με την ημέρα. Επιχειρήθηκε από ορισμένους να παρουσιαστεί ότι βγαίνουν απαγορεύσεις για τις πλατείες, ότι θα υπάρχουν κόκκινες κορδέλες και θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε αυτές. Δεν υπάρχουν αυτά, ούτε δεν είναι εφικτό να υπάρχουν. Εκείνο που τονίζεται πάντα είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρούνται οι αποστάσεις όπως και η χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται…»

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ

«Στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό η ΕΛΑΣ προσπαθεί να λειτουργήσει προληπτικά σε ένα πλαίσιο πειθούς και συμβουλών- με ηχητικά μηνύματα – υπενθυμίζοντας τα μέτρα προστασίας στους συμπολίτες μας, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμμορφώνονται… Για αυτό και μέχρι τώρα δεν έχουμε περιστατικά που να μας έχουν αναγκάσει να ασκήσουμε «νόμιμη βία» για την επιβολή τους. Οι οδηγίες και σε κεντρικό επίπεδο, δεν είναι ποτέ υπέρ της άσκησης βίας. Η αστυνομία είναι για να υπηρετεί τον πολίτη και όχι για να ασκεί βία σε βάρος του. Ούτε και οι αστυνομικοί είναι άψυχες μηχανές που πατάς το κουμπί και λες τώρα ασκείστε βία»

*ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

«Τα περιστατικά σε πλατείες πριν από λίγους μήνες, ήταν συγκεκριμένες περιπτώσεις, με συγκεκριμένες κινήσεις από συγκεκριμένους χώρους, που επεδίωκαν να δημιουργήσουν πλαίσιο αναταραχής και όπως είδατε η ίδια η κοινωνία τα θέτει στο περιθώριο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα