back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εικόνες συνωστισμού σε στάσεις και λεωφορεία

Διαβάστε επίσης

Εικόνα συνωστισμού καταγράφεται για άλλη μια μέρα σε μία από τις κεντρικότερες στάσεις λεωφορείων, ακριβώς απέναντι από την στάση Μετρό Αμπελόκηποι, με πολλούς από το επιβατικό κοινό να μην φορούν μάσκα και χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις αναμένοντας το λεωφορείο της γραμμής τους.

Οι περισσότεροι κρατούν στο χέρι την μάσκα, ορισμένοι άλλοι ούτε καν την φορούν, με ελάχιστες εξαιρέσεις ατόμων της τρίτης ηλικίας που εφαρμόζουν κατά γράμμα τα νέα μέτρα των ειδικών. Εικόνες συνωστισμού και μέσα στα λεωφορεία με τις συνθήκες να είναι λίγο καλύτερες στα διπλά λεωφορεία.

Να τονίσουμε ότι από την συγκεκριμένη στάση περνούν πολλά λεωφορεία που καταλήγουν στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα βρίσκεται μόλις μέτρα δίπλα από το κτίριο της ΓΑΔΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά την μη τήρηση των μέτρων από το επιβατικό κοινό.

«Η εικόνα που μεταφέρεται για το συνωστισμό των λεωφορείων αλλά και των στάσεων είναι αληθινή. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αναμονή πάνω από 15 με 20 λεπτά σε κάθε στάση, υπάρχει αραίωση δρομολογίων καθώς δεν έχουν βγει όλα τα λεωφορεία στο δρόμο και ναι υπάρχει συνωστισμός συγκεκριμένες ώρες και σε συγκεκριμένες γραμμές» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Λαυράνο, ο Γενικός γραμματέας εργαζομένων ΟΑΣΑ Λεωνίδας Σκούλος. Όπως είπε, η εικόνα από το καλοκαίρι και μετά έχει βελτιωθεί αλλά όχι στο σημείο που εξαγγέλλει και το Υπουργείο και ο ΟΑΣΑ. «Όταν μέσα στο λεωφορείο υπάρχουν 60-70 άτομα είναι λογικό να μην τηρούνται αποστάσεις. Ορισμένοι φορούν και άλλοι όχι μάσκα. Θα πρέπει η πολιτεία να ενισχύσει το συγκοινωνιακό έργο. Σε όλες τις γραμμές σε ώρες αιχμής υπάρχει πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα