back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Tέσσερις νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, ενώ ανακοινώθηκαν και 269 επιπλέον κρούσματα, εκ των οποίων τα 197 στην Αττική.
Σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν rapid τεστ στην πλατεία Κουμουνδούρου, στο κέντρο της Αθήνας. Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν είναι 422 από τα οποία προέκυψαν 10 θετικά κρούσματα.

Την ίδια ώρα και με βασικό στόχο την πρόληψη για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, στις γειτονιές της πόλης ο Δήμος Αθηναίων και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν σε μια νέα δέσμη ενεργειών που προστίθενται στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί. Μεταξύ άλλων ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει 8 Λέσχες Φιλίας, που μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ.

Σε 33,3 εκατομμύρια ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού ανά τον πλανήτη, ενώ το 1 εκατομμύριο ξεπέρασαν οι θάνατοι λόγω επιπλοκών του, οι μισοί εκ των οποίων καταγράφονται σε ΗΠΑ, Βραζιλία και Ινδία. Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σημειώνεται και στην Ευρώπη, με τη μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μετά την άλλη να αυστηροποιούν τα περιοριστικά μέτρα.

Τα ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο που αφορούν στη θαλάσσια οριοθέτηση θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά και σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο. Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα ΗΠΑ και Ελλάδας όπως προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν έξι βασικών σημείων για τη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην απαλοιφή του χαρακτηρισμού «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπήρχε στο αρχικό κείμενο της κοινής ανακοίνωσης Ελλάδας- Ηνωμένων Πολιτειών. Ο όρος «ιστορική», προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για διασυρμό και τραγελαφική προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει τους πολίτες, όσο και του ΚΙΝΑΛ που έκανε λόγο για ιστορική υποκρισία της κυβέρνησης και στα εθνικά θέματα.

Προσπάθειες προς την κυβέρνηση και ειδικά προς το υπουργείο Εσωτερικών καταβάλει ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να μην
εξαιρεθούν από τις προσλήψεις των καθαριστριών οι αλλοδαπές που ζουν και εργάζονται νόμιμα στην χώρα αλλά στερούνται της υπηκοότητας. Μιλώντας στο Δημοτικό συμβούλιο ο γενικός γραμματέας του δήμου Αλέξανδρος Τσιατσιάμης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο αλλά αφού ακόμη δεν έχει βγει η σχετική προκήρυξη από το Υπουργείο οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν σήμερα οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ υπήρξε και παρέμβαση Ερντογάν.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αύριο πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα