back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Tέσσερις νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, ενώ ανακοινώθηκαν και 269 επιπλέον κρούσματα,εκ των οποίων τα 197 στην Αττική.

Την ίδια ώρα και με βασικό στόχο την πρόληψη για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, στις γειτονιές της πόλης ο Δήμος Αθηναίων και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν σε μια νέα δέσμη ενεργειών που προστίθενται στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί. Μεταξύ άλλων ο Δήμος των Αθηναίων διαθέτει 8 Λέσχες Φιλίας, που διαμορφώνονται και μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για την COVID-19. Διάθεση περισσότερων τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) για την αύξηση των ελέγχων στις δύο δομές του Δήμου Αθηναίων

Εν τω μεταξύ, περίπου 120 εκατομμύρια rapid test για τον Covid-19 θα διατεθούν σε αναπτυσσόμενες χώρες μέσα σε διάστημα που θα εκτείνεται σε έξι μήνες και το κόστος τους ανά μονάδα δεν θα ξεπερνά τα 5 δολάρια, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τα τεστ αυτά θα παρέχουν αξιόπιστα αποτελέσματα σε μόλις 15 λεπτά.

Στις 4 τα ξημερώματα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορονοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Τα ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο που αφορούν στη θαλάσσια οριοθέτηση θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά και σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο. Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα ΗΠΑ και Ελλάδας όπως προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν έξι βασικών σημείων για τη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην απαλοιφή του χαρακτηρισμού «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπήρχε στο αρχικό κείμενο της κοινής ανακοίνωσης Ελλάδας- Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο όρος «ιστορική», προκάλεσε την έντονη αντίδραση τοσο του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για διασυρμό και τραγελαφική προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει τους πολίτες, όσο και του ΚΙΝΑΛ που έκανε λόγο για ιστορική υποκρισία της κυβέρνησης και στα εθνικά θέματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγο νωρίτερα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε εκπρόσωπος των απολυμένων μεταναστριών καθαριστριών. Η Μάγδα Μπουλούκου θα μας πει περισσότερα…

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ) του Αυγούστου για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Τρίτη 6 Οκτωβρίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αύριο πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα