back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

« Η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό, αλλά σε εγρήγορση και προσπάθεια βελτίωσής της», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ώρα που οι νεκροί από την πανδημία στη χώρα έφθασαν τους 381. Ο κ Πέτσας απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης ξεχωριστών μέτρων για την ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών. Ερωτηθείς εξάλλου για το ενδεχόμενο επαναφοράς των sms έστω και για συγκεκριμένες ώρες προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους, δήλωσε ότι “αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι”. Ο Στέλιος Πέτσας, πάντως, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει προτάσεις για μέτρα από την επιτροπή των ειδικών.

 

Με βασικό στόχο την πρόληψη για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, στις γειτονιές της πόλης ο Δήμος Αθηναίων και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν σε μια νέα δέσμη ενεργειών που προστίθενται στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, σε διαρκή συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Ε.Ο.Δ.Υ.

 

Στις 4 τα ξημερώματα αύριο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» με εντολή της ΓΓΠΠ, στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορονοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα. Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα στο πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

 

Εξαιρετικά ανησυχητική είναι η κατάσταση στο μέτωπο κατά του κορονοϊού παγκοσμίως, καθώς οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, γεγονός που αναγκάζει τη μια μετά την άλλη τις ευρωπαϊκές χώρες να εντείνουν τα περιοριστικά μέτρα.

 

Τα ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο που αφορούν στη θαλάσσια οριοθέτηση θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά και σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο. Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα ΗΠΑ και Ελλάδας όπως προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν έξι βασικών σημείων για τη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια, στη Θεσσαλονίκη. «Σε αυτό το πλαίσιο, οι ΗΠΑ καλωσόρισαν την επιβεβαιωμένη ελληνική εγρήγορση του να συμμετέχει με άλλες χώρες στην περιοχή ώστε να επιτευχθούν συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μέσω διαλόγου και σε συνάρτηση με το διεθνές δίκαιο». Επίσης, επισημαίνεται, «ΗΠΑ και Ελλάδα επανέλαβαν την αφοσίωσή τους στη βελτίωση της στενής συνεργασίας τους ως Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας όλα τα κατάλληλα μέσα στην κατοχή τους, ώστε να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή».

Οι δύο υπουργοί συνυπέγραψαν κοινή δήλωση για την αναθεώρηση υψηλού επιπέδου του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ ενόψει και του τρίτου γύρου των σχετικών συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσιγκτον, το 2021.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα θα επισκεφθεί την Κρήτη όπου το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του. Αύριο ο Μαικ Πομπέο και ο πρωθυπουργός θα επισκεφθούν τη στρατιωτική βάση της Σούδας.

 

«Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η δεύτερη επίσκεψη μόλις μέσα σε έναν χρόνο αντανακλά τον κομβικό ρόλο που παίζει αφενός η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων και αφετέρου η Σούδα για τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 

Τους δικούς του όρους θέλει να επιβάλει ο Τούρκος πρόεδρος λίγο πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 1η και 2 Οκτωβρίου, που θα εξετάσει και την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα. «Η Τουρκία δεν είναι φιλοξενούμενη αλλά οικοδεσπότης στη Μεσόγειο είπε μιλώντας σε διεθνές συμπόσιο για το Δίκαιο της Θάλασσας και την Ανατολική Μεσόγειο ο Ταγίπ Ερντογάν . Θέλουμε διάλογο για να κάνουμε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης, πρόσθεσε, ο Τουρκος Πρόεδρος.

 

Αυτήν την εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κρίνει αν θα επιβάλει ή όχι κυρώσεις στην Τουρκία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο.

 

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι την ίδια στιγμή που η οικονομία καταρρέει, αντί να ενισχύσει τα νοσοκομεία ,τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς, δίνει κι άλλα χρήματα στα ΜΜΕ για να τη λιβανίζουν, άσκησε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόμενος προς τον Στέλιο Πέτσα τον κάλεσε να αποσύρει τη σχετική ρύθμιση λέγοντας πως αποτελεί ντροπή για τη Δημοκρατία.

 

Καμία φορολογική επιβάρυνση δεν θα υπάρχει το επόμενο εξάμηνο για τους κατοίκους των 20 Δήμων των τριών περιφερειακών ενοτήτων, που επλήγησαν από τις πλημμύρες, διευκρίνισε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 8ο ανακριτή, ο 42χρονος κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος. Ο 42χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που διεξήγαγε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο Κουκάκι.

 

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν σήμερα οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με τις δύο πλευρές να αναπτύσσουν βαρύ πυροβολικό. Η περιοχή είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν, αλλά βρίσκεται υπό τον έλεγχο Αρμενίων.

Να εγκαταλεψει άμεσα την περιοχή κάλεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Αρμενία.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αύριο πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα