back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σε μια υψηλού συμβολισμού επίσκεψη στη χώρα μας, η οποία δεν συνοδεύεται από αντίστοιχο ταξίδι του στην Άγκυρα.

Το πρωί θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα δοθεί έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνέχεια ο κ Πομπέο θα μεταβεί στην Κρήτη όπου το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του. Αύριο το πρωί οι δύο άνδρες θα επισκεφθούν τη στρατιωτική βάση της Σούδας.

Κρίσιμο εταίρο χαρακτηρίζει την Ελλάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με ανακοίνωσή του.

Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:12 το πρωί ανοιχτά του Αγίου Όρους, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η σεισμική ακολουθία στην περιοχή είναι έντονη, μετά την ισχυρή δόνηση των 5,2 Ρίχτερ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι θάνατοι από κορονοϊό παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας από τη νόσο, ανεβάζοντας στους 381 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 69χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Xθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 218 νέα κρούσματα, τα 118 στην Αττική. 68 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες τον έλεγχο με rapid test στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά γειτονιές της Αθήνας. Το τελευταίο 3ημερο πραγματοποιήθηκαν στην Κυψέλη 1600 rapid est. Ανιχνεύτηκαν 28 κρούσματα για τα οποία ξεκίνησαν άμεσα οι διαδικασίες ιχνηλάτησης.

Οι εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση και τους ειδικούς. Ο Κώστας Κορέλλης βρίσκεται σε μια από τις κεντρικές στάσεις λεωφορείων της Αθήνας, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, απέναντι από την στάση του Μετρό των Αμπελόκηπων.

Nέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν από σήμερα τα συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωϊ, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Από σήμερα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου. Η διαδικασία εμβολιασμού θα αρχίσει, όπως κάθε χρόνο, στα μέσα Οκτωβρίου.

Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Φόβοι για γενικευμένη αστάθεια στο Νότιο Καύκασο, που αποτελεί έναν από τους κύριους διαδρόμους μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές, εν μέσω των φονικών συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ και Ρωσία ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός και καλούν τις κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Αζερμπαϊτζάν πήρε ο Ταγίπ Ερντογάν, και διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα στηρίξει το Μπακού «με όλα τα μέσα».

Τους στενούς δεσμούς φιλίας Ελλάδας – Αρμενίας επαναβεβαίωσαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Σάλο προκαλεί η δημοσιοποίηση έρευνας των New York Times, σύμφωνα με την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ πλήρωσε μόλις 750 δολάρια σε φόρους εισοδήματος τη χρονιά που κέρδισε την προεδρία και άλλα τόσα τον πρώτο χρόνο του στον Λευκό Οίκο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε καταβάλει καθόλου φόρους εισοδήματος στα 10 από τα τελευταία 15 χρόνια.

Είναι fake news, απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι πλήρωσε πολλά χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

ΚΑΙΡΟΣ

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια της Αττικής. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 27 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα