back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στη Θεσσαλονίκη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε μια υψηλού συμβολισμού επίσκεψη στη χώρα μας, η οποία δεν συνοδεύεται από αντίστοιχο ταξίδι του στην Άγκυρα.

Το πρωί, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα δοθεί έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνέχεια ο κ Πομπέο θα μεταβεί στην Κρήτη όπου το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του. Αύριο το πρωί οι δύο άνδρες θα επισκεφθούν τη στρατιωτική βάση της Σούδας.

«Ο Μάικ Πομπέο ταξιδεύει στην Ελλάδα για να προωθήσει την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία», αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι θάνατοι από κορονοϊό παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας από τη νόσο, ανεβάζοντας στους 381 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 69χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Xθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 218 νέα κρούσματα, τα 118 εντοπίστηκαν στην Αττική. 68 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες τον έλεγχο με rappid test στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά γειτονιές της Αθήνας. Το τελευταίο 3ημερο πραγματοποιήθηκαν στην Κυψέλη 1600 rappid test. Ανιχνεύτηκαν 28 θετικά κρούσματα για τα οποία ξεκίνησαν άμεσα οι διαδικασίες ιχνηλάτησης.

Tέσσερα μέτρα εξετάζουν οι αρχές αν δεν σταματήσει η εξάπλωση, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μεταξύ αυτών είναι η περαιτέρω μείωση του ωραρίου ως τις 10 το βράδυ για τα καταστήματα εστίασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και η καθολική χρήση μάσκας.

Για τους άνω των 65 ετών, εξετάζεται η θέσπιση ειδικής ώρας προσέλευσης στα σούπερ μάρκετ.

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει γενικό «Lockdown» σε ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Βρετανίας και ενδεχομένως στο Λονδίνο, για να καταπολεμήσει ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ανέφεραν οι «Times».

122 τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοιού, σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Παιδείας.
Υπό κατάληψη, την ίδια ώρα, σχεδόν 700 σχολικές μονάδες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Nέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν από σήμερα τα συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωϊ, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις φονικές συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ εκφράζονται φόβοι για γενικευμένη αστάθεια στον Νότια Καύκασο, που αποτελεί έναν από τους κύριους διαδρόμους μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές.

ΟΗΕ – Ευρωπαϊκή Ένωση – ΝΑΤΟ και Ρωσία ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός και καλούν τις κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Αζερμπαϊτζάν πήρε ο Ταγίπ Ερντογάν, και διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα στηρίξει το Μπακού «με όλα τα μέσα».

Τους στενούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών επαναβεβαίωσαν χθες οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας – Αρμενίας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Σήμερα καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους δικαιούχους του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ.

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την Ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία. Οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Στις 10 το πρωί η συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τον κυκλώνα ΙΑΝΟΣ.

Επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης της πλατείας Γκύζη θα πραγματοποιήσουν σε μισή ώρα συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ πλήρωσε μόλις 750 δολάρια σε φόρους εισοδήματος τη χρονιά που κέρδισε την προεδρία. Τον πρώτο χρόνο του στον Λευκό Οίκο, πλήρωσε άλλα 750 δολάρια, ενώ δεν είχε καταβάλει καθόλου φόρους εισοδήματος σε 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια», αποκαλύπτουν σε άρθρο τους οι New York Times.

Για fake news έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα χθεσινά αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα: ΑΕΚ – Λαμία: 3 – 0, ΟΦΗ – Ατρόμητος: 2 – 2 και Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα: 2 – 2.

ΚΑΙΡΟΣ

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια της Αττικής. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 27 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα