back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Australian Open: Οι παίκτες θα παίζουν ενώ θα βρίσκονται σε καραντίνα

Διαβάστε επίσης

Οι παίκτες που θα προετοιμάζονται για το Australian Open θα μπορούσαν να αγωνιστούν ενώ θα εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στη χώρα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας Τένις της Αυστραλίας, Γκρεγκ Τάιλι.

Οι διεθνείς αφίξεις στην Αυστραλία πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες στο πλαίσιο αυστηρών πρωτοκόλλων COVID-19.

Ο Τάιλι σε επιστολή προς τους παίκτες, ανέφερε ότι η TA συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να προπονούνται και να προετοιμάζονται για το Australian Open κατά τη διάρκεια της απομόνωσης των δύο εβδομάδων.

Το «hotspot» της Αυστραλίας στη Βικτώρια, το οποίο θα φιλοξενήσει στην Μελβούρνη το πρώτο Grand Slam της χρονιάς από τις 18 έως τις 31 Ιανουαρίου 2021, βρίσκεται σε σκληρή καραντίνα από τις αρχές Αυγούστου λόγω ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την άρση ορισμένων περιορισμών, ενώ η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων μειώθηκε σε μονοψήφια νούμερα για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών. Οι χαμηλοί αριθμοί κρουσμάτων θα δώσουν στους διοργανωτές την ελπίδα ότι θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στο Melbourne Park.

«Η Αυστραλία είναι ένα ασφαλές μέρος και η κοινότητα έχει κάνει καλή δουλειά διασφαλίζοντας ότι το ποσοστό μόλυνσης παραμένει πολύ χαμηλό φορώντας μάσκες, κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας καλή υγιεινή», ανέφερε ο Τάιλι στους παίκτες.

Η TA σχεδιάζει να δημιουργήσει «κέντρα καραντίνας» σε ολόκληρη την χώρα για τους παίκτες που θα φθάνουν στην Αυστραλία και να τους δώσει περισσότερες ευκαιρίες να αγωνιστούν πριν από το Australian Open.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα