back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιδράσεις στη δημοτική αντιπολίτευση για τον Γκουαϊδό

Διαβάστε επίσης

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε μερίδα της δημοτικής αντιπολίτευσης η πρόσκληση του Χουάν Γκουαϊδό, από τον Δήμαρχο Αθηναίων, να συμμετάσχει ως ομιλητής στο 8ο Athens Democracy Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου. Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή χαρακτηρίζουν πραξικοπηματία τον Χουάν Γκουαϊδό και επικρίνουν την πρωτοβουλία του Κώστα Μπακογιάννη

Ανοιχτή Πόλη

Το γεγονός ότι ο κ. Μπακογιάννης προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα τη δημοκρατία («Η Νέα Αντι-Κανονικότητα / The New Abnormal: Reimagining Democracy») τον αποτυχημένο πραξικοπηματία της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό καταδεικνύει την αντίληψή του για τη δημοκρατία. Η συμμετοχή σε μια συζήτηση για το βάθεμα της δημοκρατίας ενός υποκινούμενου αποσταθεροποιητή της ομαλότητας στη Βενεζουέλα είναι δυστυχώς κωμικοτραγική. Η Ανοιχτή Πόλη εκφράζει τη θλίψη της για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή επιτρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος Αθηναίων, για ακόμα μια φορά, ως οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Ευχάριστη νότα, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Χουάν Γκουαϊδό, στην ίδια εκδήλωση, ως πρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας, σε μια έμπρακτη αυτοκριτική της φανατικής σπουδής με την οποία είχε σπεύσει να τον αναγνωρίσει, πρώτος απ’ όλους, ως Πρόεδρο της νοτιοαμερικανικής χώρας.

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για την
πρόσκληση Γκουαϊδό από τον Κ. Μπακογιάννη

Ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα, ο πραξικοπηματίας Χουάν Γκουαϊδό, μετά από την αναγνώρισή του από την Κυβέρνηση της ΝΔ, συμμετέχει σαν καλεσμένος του Δημάρχου της Αθήνας στο ονομαζόμενο «Δημοκρατικό Φόρουμ» που θα γίνει διαδικτυακά στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ο Δήμαρχος της ΝΔ, πλήρως ταυτισμένος με την Κυβέρνησή του, δίνει βήμα σε μια μαριονέτα των Αμερικανών που τον έχουν απομονώσει ακόμα και οι πρώην συνεργάτες του στην αντιπολίτευση.
Καταγγέλλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αυτές τις μεθοδεύσεις σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

Ένας πραξικοπηματίας στην Αθήνα για το «φόρουμ της Δημοκρατίας» μετά από πρόσκληση του Κώστα Μπακογιάννη

Τον αποτυχημένο πραξικοπηματία στη Βενεζουέλα Juan Guaidó υποδέχεται ως ομιλητή στο Φόρουμ «Athens Democracy Forum» που οργανώνεται διαδικτυακά από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου, ο δήμος Αθηναίων. Ο άνθρωπος των μυστικώνυπηρεσιών των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για τις σχέσεις του με εμπόρους ναρκωτικών καιχρηματοδότηση παραστρατιωτικών ομάδων που δεν κατάφερε να ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση Μαδούρο, εκλήθη να μιλήσει μαζί με τον πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και τις «πανδημίες της εποχής μας»!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε σπεύσει να αναγνωρίσει την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Juan Guaidó και η πρόσκληση του με το ρόλο του “προέδρου της Βουλής”της Βενεζουέλας, είναι μια ακόμη πρόκληση της δημοτικής αρχής στους κατοίκους τουδήμου Αθηναίων. Με φερετζέ τα «ανθρώπινα δικαιώματα» οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ ανακοινώνουν πως θα συζητήσουν την παρέμβαση κράτους και κυβερνήσεων στα Κοινωνικά δίκτυα και τους χρήστες τους, εν μέσω της «αντικανονικότητας» όπως την χαρακτηρίζουν, λόγω πανδημιών-κλιματικής αλλαγής-μετανάστευσης-πολέμων-οικονομικής κρίση.

Το διαδικτυακό συνέδριο διοργανώνεται στην Αθήνα από τους Democracy and Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνώνγια τη Δημοκρατία (United Nations Democracy Fund), το ίδρυμα ΚoW Annan (KoW AnnanFoundation), το Δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα «Καθημερινή». Μια ακόμη ευκαιρία για τον Κώστα Μπακογιάννη να δώσει τα διαπιστευτήρια του στο εγκληματικό νεοφιλεύθερο κεφάλαιο.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα δεν συμμετέχει στο πλυντήριο του φιλελευθερισμού, στην αγιοποίηση των αιματοβαμμένων ευθυνών της ΕΕ, των ΗΠΑ και του Διεθνούς Κεφαλαίου. Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Κώστα Μπακογιάννη που μετατρέπει το μεγαλύτερο δήμο της χώρας σε προσηλωμένο οπαδό της επικείμενης νεοφιλελεύθερηςεπίθεσης στα δικαιώματα του λαού και των κατοίκων του δήμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα