back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημοτική αντιπολίτευση: «Με καθυστέρηση τα μέτρα του ΔΑ για τον κορονοϊό»

Διαβάστε επίσης

Για μέτρα ανεπαρκή και με καθυστέρηση έκανε λόγο μεγάλο μέρος της δημοτικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 που παρουσίασε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο συνεχιζόμενος συνωστισμός στις σχολικές τάξεις, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αποτέλεσε βασικό σημείο της κριτικής που άσκησαν στη Δημοτική Αρχή οι δημοτικοί συνδυασμοί Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Ανοιχτή Πόλη- “Κινδυνεύουμε να πετάξουμε λεφτά στο πηγάδι”
“Τα rapid test είναι μια θετική κίνηση όμως, όσο καλή προσπάθεια και να κάνει ο δήμος, εάν η μεγάλη εικόνα συνεχίσει έτσι, τότε κινδυνεύουμε τα λεφτά που θα δώσουμε να πάνε στο πηγάδι” προειδοποίησε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος.
“Η προσπάθεια κινδυνεύει από άλλες παρεμβάσεις και οι άλλες παρεμβάσεις είναι τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η κατάσταση έχει τόσες ελλείψεις που μετατρέπουν τα σχολεία σε έναν αστάθμιτο παράγοντα για το πώς θα πάει η κατάσταση” σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.
Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε εκ νέου την ανάγκη για επαναλαμβανόμενα τεστ στους εκπαιδευτικούς και σημείωσε ότι κόστος του τεστ είναι πολύ υψηλό για τη μέση οικογενεια ενώ αναφερόμενος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είπε: Είναι στην αρμοδιότητα του δήμου να κάνει φασαρία για αυτό που συμβαίνει. Είναι αστείο να κλείνουμε τα περίπτερα και κάθε πρωί στα λεφορεία και στο μετρό να γίνεται αυτό που γίνεται. Μεταφέρω μια εικόνα που ζω καθημερινά όλοι φοράμε μάσκα. Είναι απαραίτητο εργαλείο αλλά ακυρώνεται όταν μιλάμε για τέτοιο συνωστισμό”.

Αθήνα Είσαι Εσύ-“Πρέπει να προλάβουμε τα χειρότερα”
Συνεχιζόμενες εξετάσεις στους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων και εμβολιασμο τους για την εποχική γρίπη, και τους εκπαιδευτικούς, καθημερινή θερμομέτρηση θερμομέτρηση των εκπαιδευτικών, ενεργοποίηση των δημοτικών ιατρείων για την πραγματοποίηση τεστ covid-19, λειτουργία γραμμής βοήθειας γονέων παιδιών με συμπτώματα και ψυχολογική υποστήριξη των ηλικιωμένων, πρότεινε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αθήνα Είσαι Εσύ Παύλος Γερουλάνος. “Πρέπει να προλάβουμε τα χειρότερα” σημείωσε ο κ. Γερουλάνος και επέκρινε εκ νέου τον Κώστα Μπακογιάννη για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων. “Στις 24 φεβουρρίου σας είχα πει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για την πανδημία και μέλη της παράταξης σας γέλασαν. Στις 9 Μαρτίου μας καλέσατε για να μας ενημερώσετε και μας είπατε να πλένουμε τα χέρια μας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λαική Συσπείρωση – Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία
Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία και δημιουργία ιατρείων στα σχολικά συγκροτήματα, κατάργηση των δημοτικών τελών σε θέατρα και χώρους πολιτισμού, νέα μείωση των δημοτικών τελών στους χώρους εστίασης και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όσων λαμβάνουν έκτακτο βοήθημα, κατάργηση των δημοτικών τελών σε θέατρα και χώρους πολιτισμού και στέγαση των προσφύγων, ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας εφαρμόζοντας-όπως είπε- υγειονομικά πρωτόκολλα “κομμένα και ραμμένα στις αξιώσεις του κεφαλαίου του τουρισμού και των μεταφορών. Διατηρεί το χάλι του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με πρωτόκολλα που επιτρέπουν συναθροίσεις μέχρι 9 άτομα στις πλατείες, μέχρι 25 στις τάξεις, αλλά 70 άτομα στα λεωφορεία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σοφιανός.

Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας- “Τεστ για όλους, χωρίς διακρίσεις”
Φτάσαμε μετά το καλοκαίρι και την άρση του lock down από μια πολιτική ανεύθυνη της κυβέρνησης να μην έχει παρθεί μία σειρά αναγκαίων μέτρων για να σταματήσει η εξάπλωση και να υπάρξει ένα σύστημα υγείας για να αντέξει το β’ κύμα πανδημίας. Το να αντιμετωπίσει κανείς το ζήτημαμε κάποια μέτρα που είπε ο κ Δήμαρχος, πάει να πει ότι δεν έχει καταλάβει. Το τεστ για όλους, χωρίς διακρίσεις, είναι αναγκαστικό. Το κόστος δεν μπορεί να είναι το πρόσχημα. Εξαγγέλονται νέα μέτρα που στιγματίζουν τη νεολαία ενώ, στην ουσία, ο συνωστισμός υπάρχει στα εργοστάσια, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε χώρους όπως οι καταυλισμοί των προσφύγων και των μεταναστών.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα- “Κάνετε ταξική πολιτική “
“Η εισήγησή σας αποδεικνύει ότι είστε μια δημαρχία παντελώς αναντίστοιχη με την επικινδυνότητα της εποχής και τα μεγάλα προβλήματα” τόνισε, απευθυνόμενη στον Δήμαρχο Αθηναίων, η δημοτική σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Ντίνα Ρέππα. “Επιβεβαιώνετε ότι επί επτά μήνες δεν κάνετε τίποτα εκτός από το να φωτογραφίζεστε. Αυτή είναι όλη σας η πολιτική στο θέμα του κορονοίου. Κάνετε την υπόθεση του κορονοϊού μπαλάκι, φταίει η κυβέρνηση που δεν παίρνει μέτρα και την ίδια ώρα αποποιείστε τις ευθύνες σας. Στοχοποιείτε τις πιο φτωχές γειτονιές λέγοντας ότι αυτές έχουν τα περισσότερα κρούσματα, στοχοποιείτε τους πρόφυγες και μετανάστες τους οποίους έχετε αφησει απροστάτευτους” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ρέππα.

 

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα