back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β. Κικίλιας: Όσο συνεχίζεται ο συνωστισμός στις πλατείες θα μπαίνουν μέτρα – Η συμβουλή στους γονείς του

Διαβάστε επίσης

Για τα μέτρα που βρίσκονται το τραπέζι για το περιορισμό του κορονοϊού και τη συμβουλή που έδωσε στους γονείς του μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος δήλωσε η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να προορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα ενώ σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα σημείωσε πως έχουν πέσει πολλά μέτρα στο τραπέζι μεταξύ αυτών και οι μάσκες παντού αλλά οι δείκτες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα, ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίθετα όπως ο ίδιος πρόσθεσε όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν  – και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία – και ανεβαίνουν, δυσκολεύουν οι δείκτες θα πρέπει μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατευθεί η ελληνική κοινωνία.

Όπως εξήγησε η μάσκα έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από τον κορονοϊό.

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού «μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορονοϊό».

Ο υπουργός σημείωσε πως «θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες» ενώ ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών για την υπευθυνότητά τους.

Πηγή: skai.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα