12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανος να διαχειριστεί την πορεία των πραγμάτων και φροντίζει μόνο την προπαγάνδα

Διαβάστε επίσης

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο και γι αυτό δίνει και άλλο κρατικό χρήμα στα κανάλια, με στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή ή τη φιλοκυβερνητική στάση», αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως η διαχείριση της επόμενης ημέρας μετά το lockdown αποδείχτηκε τόσο τραγική που έχει ήδη βυθίσει την οικονομία σε πρωτοφανή κρίση, την κοινωνία σε απόγνωση και την πανδημία σε πρωτοφανή αναζωπύρωση και προσθέτει: «Τη στιγμή που οι πολίτες στενάζουν σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία, υπεράριθμες τάξεις και ανύπαρκτα δρομολόγια συγκοινωνιών, αντί να δίνει χρήματα για να αντιστρέψει την εικόνα, δίνει στα κανάλια ώστε να μην προβάλουν την εικόνα. Αυτήν τη φορά το δημόσιο χρήμα μοιράζεται μόνο στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για μηνύματα που βάσει νόμου προβάλλονται δωρεάν, αφήνοντας εκτός σύσσωμο τον περιφερειακό Τύπο, εφημερίδες και ιστοσελίδες με χιλιάδες εργαζόμενους και δημοσιογράφους. Δεν πρόκειται μόνο για ανήθικη και χυδαία συμπεριφορά αλλά και για προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών, για βαθιά πληγή στο σώμα της δημοκρατίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται προς τα κανάλια και τους ιδιοκτήτες τους και ζητά «να μη δεχθούν αυτήν την αναξιοπρεπή χρηματοδότηση. Ως επιχειρήσεις που πλήττονται έχουν δικαίωμα να ζητήσουν ενίσχυση με διαφάνεια και κριτήρια. Όχι όμως “πέτσινα” χρήματα με αζημίωτο την προπαγάνδα».

«Όση προπαγάνδα και να απαιτήσει η κυβέρνηση, η επιδείνωση της καθημερινότητας των πολιτών δεν θα αλλάξει με διαφημιστικές καμπάνιες. Μόνο η αναξιοπιστία των ΜΜΕ θα επιδεινωθεί περαιτέρω στη συνείδηση των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα