back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

 

Ανησυχητικά για την πορεία της πανδημίας παραμένουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Σήμερα ανακοινώθηκαν 3 νέοι θάνατοι και συνολικά 379 στη χώρα, 68 νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 218 νέα κρούσματα. Στην κορυφή της επιδημιολογικής λίστας με 118 νέα κρούσματα παραμένει η Αττική.

Στο κόκκινο βρίσκεται η πρωτεύουσα. Ολονύχτιες θα είναι οι περιπολίες της αστυνομίας στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας για την επιτήρηση των νέων περιοριστικών μέτρων στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και για την αποφυγή συγχρωτισμού πάνω από εννέα άτομα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες τον έλεγχο με rabit test στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά γειτονιές της πόλης. Το τελευταίο 3ημερο πραγματοποιήθηκαν στην Κυψέλη 1600 rabit test. Ανιχνεύτηκαν 28 θετικά κρούσματα για τα οποία εκκίνησαν άμεσα οι διαδικασίες ιχνηλάτησης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, θα πραγματοποιήσουν στις 11 αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού. Διεκδικούν περαιτέρω μέτρα στήριξης του κλάδου που πλήττεται από την πανδημία.

Στο κοινοβούλιο με τη διαδικασία του επείγοντος αύριο το πρωί, η συζήτηση στο κοινοβούλιο για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ.

‘’Επιστροφή στην Ευρώπη για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τη διαρκή περιφερειακή συνεργασία. Πρώτη στάση: Θεσσαλονίκη’’ έγραψε στο τουίτερ, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, λίγες ώρες πριν το αεροπλάνο του προσγειωθεί στη συμπρωτεύουσα, τα μεσάνυχτα. Ο Μάικ Πομπέο θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια. Την Τρίτη θα επισκεφθεί μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την αμερικανική βάση στη Σούδα. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στολντεμπεργκ, ο Μάικ Πομπέο χαιρέτησε την απόφαση Αθήνας – Άγκυρας για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών.

Ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet. Εάν έχει πιστωθεί στο λογαριασμό των φορολογουμένων η οποιαδήποτε έκπτωση, το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν, θα είναι χαμηλότερο από αυτό, που εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό, επεσήμανε μιλώντας στον σταθμό μας ο φοροτεχνικός Αποστόλης Αλωνιάτης.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις φονικές συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, που κατοικείται από Αρμένιους, ανήκει ωστόσο στο Αζερμπαϊτζάν. Εκφράζονται φόβοι για γενικευμένη αστάθεια στον Νότια Καύκασο, που αποτελεί ένας από τους κύριους διαδρόμους μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές. Ευρωπαϊκή Ένωση – ΝΑΤΟ και Ρωσία ζητούν από το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ελληνική διπλωματία. Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Αζερμπαϊτζάν πήρε ο Πρόεδρος Ερντογάν, και διαμήνυσε ότι η Τουρκία, θα στηρίξει το Μπακού «με όλα τα μέσα».

Τους στενούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών επαναβεβαίωσαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας – Αρμενίας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν νωρίτερα, ‘’Εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας να βοηθήσει στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ», έγραψε στο τουίτερ ο Νίκος Δένδιας.

‘’Το σιντριβάνι της Ομόνοιας γέμισε φως και χρώμα για τις γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο του μαστού. ‘’Η Αθήνα στέλνει το δικό της μήνυμα: Κάνουμε πράξη και φιλοσοφία ζωής την πρόληψη και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσους αγωνίζονται για να αποδείξουν ότι ο καρκίνος του μαστού είναι μία μάχη που κερδίζεται πολύ πριν δοθεί’’ έγραψε στα μέσα μαζικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Αθηναίων. Θυμίζουμε ότι σήμερα ο καθιερωμένη διοργάνωση Race for the Cure που φέτος, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην Αθήνα και 22 μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Στην αθλητική επικαιρότητα:

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Αμβούργου και να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 500. Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι ο 22χρονος Ρώσος επιβλήθηκε με 2-1 σετ του Τσιτσιπά και σήκωσε την κούπα, για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, η Μαρία Σάκκαρη, επιβλήθηκε της, Αϊλα Τομλιάνοβιτς με 6-0, 7-5 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, που φιλοξενείται στο Παρίσι.

Για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. ΑΕΚ – Λαμία: 1 – 0 στο ημίχρονο. ΟΦΗ – Ατρόμητος: 2 – 2 και Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα: 2 – 2

Και ο καιρός…

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει αύριο τη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Στην Αττική, παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν τα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα