back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19.00

Διαβάστε επίσης

218 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊου, 118 και πάλι στην Αττική. 68 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μακραίνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊου. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3 νέους θανάτους και συνολικά 379 στη χώρα. .

Στα τελευταία θύματα, ένας μετανάστης Αφγανικής καταγωγής, 61νος ετών που φιλοξενούνταν στη δομή της Μαλακάσας και νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο μετανάστη εξαιτίας του κορωνοϊου, στη χώρα μας.

Παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα και τους εντατικούς ελέγχους της αστυνομίας φαινόμενα συνωστισμού παρατηρήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα σε πλατείες της πρωτεύουσας, ενώ οι αρχές βεβαίωσαν 11 παραβάσεις υπερβάσης ωραρίου και επέβαλλαν ισάριθμα πρόστιμα 5 χιλιάδων.

”Η οργανωμένη Πολιτεία, η Πολιτική Προστασία, η ΕΛ.ΑΣ., θα κάνουν τη δουλειά τους. Από την άλλη, πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Εάν ανέβουν οι επιδημιολογικοί δείκτες θα υπάρξουν νέα μέτρα’’ προειδοποίησε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

’Όσο πιο πολλοί και αυστηροί είναι οι περιορισμοί και όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκειά τους, τόσο πιο οδυνηρές είναι οι επιπτώσεις σε κοινωνία και οικονομία’’ υπογραμμίζει ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με δήλωσλη του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

‘Στο μεταξύ, κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν το μπαράζ rabit test στις γειτονιές της Αθήνας. Από τα 250 Test που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κυψέλη, τα τέσσερα ήταν θετικά. Στην ίδια περιοχή, οχτώ θετικά test εντοπίστηκαν χθες. Άμεσα εκκίνησαν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Εκτεταμένοι έλεγχοι και στον Δήμο Ευρώτα της Λακωνίας, καθώς θετικοί βρέθηκαν 32 αλλοδαποί εργαζόμενοι στην περιοχή. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών τους, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 150 rapid test, ενώ δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στην κοινότητα.

Σε οικειοθελή καραντίνα βρίσκεται από χθες η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου καθώς άτομο του στενού περιβάλλοντος της διαγνώστηκε θετικό στο ιο.

Σε ισχύ από αυτή την ώρα έως το βράδυ της Δευτέρας τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στη Θεσσαλονίκη ενόψει της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Μάικ Πομπέο θα φθάσει στην συμπρωτεύουσα τα μεσάνυχτα, όπου θα τον υποδεχθεί ο Νίκος Δένδιας. Δεύτερη στάση του Ανώτατου Αμερικανού Διπλωμάτη θα είναι στην Κρήτη. Εκεί θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το Steit Department στόχος της επίσκεψης είναι ‘’η ιστορική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η ανάπτυξη της Ελλάδας στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας’’. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στολντεμπεργκ, ο Μάικ Πομπέο χαιρέτησε την απόφαση Αθήνας – Άγκυρας για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών.

Σήμερα ολοκληρώνεται η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προτού κάνουν την πληρωμή. Όπως δήλωσε στον σταθμό μας ο φοροτεχνικός Αποστόλης Αλωνιάτης, αν έχει πιστωθεί στο λογαριασμό των φορολογουμένων η οποιαδήποτε έκπτωση, το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν, θα είναι χαμηλότερο από αυτό, που εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό.

Η «Bella” της Θέλγιας Πετράκη, ένα υβριδικό φιλμ (μυθοπλασία μαζί με τεκμηρίωση) για τη σχέση ενός ζευγαριού που βιώνει από απόσταση(Ελλάδα και Σοβιετική Ένωση) την κοσμογονία των 80’s λίγο πριν την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ, είναι η μεγάλη νικήτρια του 43ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με μια COVID safe τελετή, στο Ωδείο της πόλης.

 

Στην περιοχή των Κάτω Πατησίων συνεχίστηκαν σήμερα οι Κυριακές της καθαριότητας. ‘’Μαζί με τις καθημερινές επιχειρήσεις αλλάζει όχι μόνο η εικόνα της Αθήνας αλλά και τα δεδομένα της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά.. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, κάθε μέρα, στους δρόμους, τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους ” έγραψε στα μέσα μαζικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Αμβούργου και να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 500. Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι ο 22χρονος Ρώσος επιβλήθηκε με 2-1 σετ του Τσιτσιπά και σήκωσε την κούπα, για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, η Μαρία Σάκκαρη, επιβλήθηκε της, Αϊλα Τομλιάνοβιτς με 6-0, 7-5 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, που φιλοξενείται στο Παρίσι.

Για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα παίζουν: ΟΦΗ – Ατρόμητος: …. / …. Στις 8 και μισή ΑΕΚ – Λαμία.

Νωρίτερα: Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα: 2 – 2

Και ο καιρός…

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει αύριο τη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Στην Αττική, παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν τα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα