back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17.00

Διαβάστε επίσης

 

Πονοκέφαλο προκαλούν στους επιδημιολόγους και το Υπουργείο Υγείας, τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν χθες σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους στην Αττική, παρά το γεγονός ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα είχαν τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα και παρά τις συνεχείς περιπολίες της αστυνομίας ‘’Στο τραπέζι έχουν πέσει πολλά μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι και η χρήση της μάσκας παντού, εάν ανέβουν οι επιδημιολογικοί δείκτες’’ προειδοποίησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλίας.

Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να ελέγξουν την έξαρση της πανδημίας ειδικά στην πρωτεύουσα, με τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιεί καθημερινά δεκάδες rabit test στις γειτονιές της Αθήνας. Από τα 250 Test που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κυψέλη, τα τέσσερα ήταν θετικά. Στην ίδια περιοχή, οχτώ θετικά test εντοπίστηκαν χθες. Άμεσα εκκίνησαν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Εκτεταμένοι έλεγχοι και στον Δήμο Ευρώτα της Λακωνίας, καθώς θετικοί βρέθηκαν 32 αλλοδαποί εργαζόμενοι στην περιοχή. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών τους, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 150 rapid test, ενώ δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στην κοινότητα.

Σε ισχύ από αυτή την ώρα έως το βράδυ της Δευτέρας τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στη Θεσσαλονίκη ενόψει της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Μάικ Πομπέο θα φθάσει στην συμπρωτεύουσα τα μεσάνυχτα, όπου θα τον υποδεχθεί ο Νίκος Δένδιας. Δεύτερη στάση του Ανώτατου Αμερικανού Διπλωμάτη θα είναι στην Κρήτη. Εκεί θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το Steit Department στόχος της επίσκεψης είναι ‘’η ιστορική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η ανάπτυξη της Ελλάδας στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας’’.

Σήμερα ολοκληρώνεται η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προτού κάνουν την πληρωμή. Όπως δήλωσε στον σταθμό μας ο φοροτεχνικός Αποστόλης Αλωνιάτης, αν έχει πιστωθεί στο λογαριασμό των φορολογουμένων η οποιαδήποτε έκπτωση, το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν, θα είναι χαμηλότερο από αυτό, που εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό.

Την κατάληψη έξι χωριών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Αρμενίας ανακοίνωσε το Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κατά μήκος της γραμμής των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Έκκληση για παύση των εχθροπραξιών και “άμεση επιστροφή στις διαπραγματεύσεις” απηύθυναν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η γαλλική διπλωματία. «Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Καλούμε σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ», σχολίασε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Αζερμπαϊτζάν πήρε η Τουρκία. Κάλεσε την Αρμενία ‘’να εγκαταλείψει την εχθρότητά της’’ και διαμήνυσε ότι θα στηρίξει το Μπακού «με όλα τα μέσα». Από πλευρά του ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, κάλεσε την διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει την μη εμπλοκή της Τουρκίας και κατήγγειλε ότι το Αζερπαϊτζάν βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας που θα έχει απρόβλεπτές συνέπειες εντός και εκτός Καυκαύσου.

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Χαλκιδική. Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε είκοσι λεπτά μετά τις τρεις και ήταν εντάσεως 4,2 βαθμών ρίχτερ.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον τους 30 περίπου ΡΟΜΑ, όταν στις δύο τα ξημερώματα, πήγαν σε σπίτι στο Μενίδι, προκειμένου να ελέγξουν καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας και συνωστισμό. Για το περιστατικό συνελήφθησαν 4 άτομα.

Η περιοχή των Κάτω Πατησίων ήταν σήμερα στο επίκεντρο της Κυριακάτικης επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

“Οι Κυριακές της καθαριότητας, μαζί με τις καθημερινές επιχειρήσεις σε όλη την πόλη, αλλάζουν όχι μόνο την εικόνα της Αθήνας αλλά και τα δεδομένα της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά” τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και σημειώνει ότι “Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, κάθε μέρα, στους δρόμους, τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους”.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Αμβούργου και να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 500. Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι ο 22χρονος Ρώσος επιβλήθηκε με 2-1 σετ του Τσιτσιπά και σήκωσε την κούπα, για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα παίζουν:

Σε εξέλιξη: Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα:… / …

στις 6 ΟΦΗ – Ατρόμητος και στις 8 και μισή ΑΕΚ – Λαμία.

Και ο καιρός…

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει αύριο τη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Στην Αττική, παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν τα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα