back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

Με την Αττική να συνεχίζει το αρνητικό ράλι στην καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται και σήμερα στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά συνοικίες της πρωτεύουσας. Στην Κυψέλη πραγματοποιήθηκαν από το πρωί 250 rabit test, από τα οποία θετικά ήταν τα τέσσερα. Χθες, Σάββατο, στην ίδια περιοχή είχαν εντοπιστεί άλλα 8 κρούσματα. Άμεσα εκκίνησαν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Εκτεταμένοι έλεγχοι και στον Δήμο Ευρώτα της Λακωνίας, καθώς θετικοί βρέθηκαν 32 αλλοδαποί εργαζόμενοι στην περιοχή. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών τους, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 150 rapid test, ενώ δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στην κοινότητα.

Θυμίζουμε ότι σε ισχύ έως τις 4εις Οκτωβρίου έχουν τεθεί τα νέα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική και άλλες επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα,

“Όσο ανεβαίνουν οι δείκτες θα πρέπει να μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατευτεί η ελληνική κοινωνία”, τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε ισχύ από αυτή την ώρα έως το βράδυ της Δευτέρας τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στη Θεσσαλονίκη ενόψει της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Μάικ Πομπέο θα φθάσει στην συμπρωτεύουσα τα μεσάνυχτα, όπου θα τον υποδεχθεί ο Νίκος Δένδιας. Δεύτερη στάση του Ανώτατου Αμερικανού Διπλωμάτη θα είναι στην Κρήτη. Εκεί θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το Steit Department στόχος της επίσκεψης είναι ‘’η ιστορική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η ανάπτυξη της Ελλάδας στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας’’.

Σήμερα ολοκληρώνεται η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προτού κάνουν την πληρωμή. Όπως δήλωσε στον σταθμό μας ο φοροτεχνικός Αποστόλης Αλωνιάτης, αν έχει πιστωθεί στο λογαριασμό των φορολογουμένων η οποιαδήποτε έκπτωση, το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν, θα είναι χαμηλότερο από αυτό, που εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό.

Την κατάληψη έξι χωριών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Αρμενίας ανακοίνωσε το Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κατά μήκος της γραμμής των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Έκκληση για παύση των εχθροπραξιών και “άμεση επιστροφή στις διαπραγματεύσεις” απηύθυναν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η γαλλική διπλωματία. «Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Καλούμε σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ», σχολίασε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Αζερμπαϊτζάν πήρε η Τουρκία. Κάλεσε την Αρμενία ‘’να εγκαταλείψει την εχθρότητά της’’ και διαμήνυσε ότι θα στηρίξει το Μπακού «με όλα τα μέσα».

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Χαλκιδική. Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε είκοσι λεπτά μετά τις τρεις και ήταν εντάσεως 4,2 βαθμών ρίχτερ.

Η περιοχή των Κάτω Πατησίων ήταν σήμερα στο επίκεντρο της Κυριακάτικης επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

“Οι Κυριακές της καθαριότητας, μαζί με τις καθημερινές επιχειρήσεις σε όλη την πόλη, αλλάζουν όχι μόνο την εικόνα της Αθήνας αλλά και τα δεδομένα της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά” τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και σημειώνει ότι “Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, κάθε μέρα, στους δρόμους, τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους”.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Αμβούργου και να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 500. Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι ο 22χρονος Ρώσος επιβλήθηκε με 2-1 σετ του Τσιτσιπά και σήκωσε την κούπα, για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα παίζουν:

στις 4εις Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα, στις 6 ΟΦΗ – Ατρόμητος και στις 8 και μισή ΑΕΚ – Λαμία.

Και ο καιρός…

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει αύριο τη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Στην Αττική, παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν τα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα