back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Εκτεταμένους ελέγχους για ανίχνευση κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία, μετά τον εντοπισμό 32 κρουσμάτων σε αλλοδαπούς εργαζόμενους της περιοχής, διενεργεί κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότερα από 150 rapid test στις στενές επαφές που έχουν προκύψει από την εκτεταμένη ιχνηλασία και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και στις γύρω περιοχές, προκειμένου να εντοπιστεί και να περιοριστεί πιθανή διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Στο μεταξύ συνεχίζονται και σήμερα στην Κυψέλη τα γρήγορα τεστ κορονοϊού από συνεργεία του ΕΟΔΥ. Από τα 250 τεστ που διενεργήθηκαν μέχρι στιγμής, 4 βρέθηκαν θετικά στον ιό.

“Όσο ανεβαίνουν οι δείκτες θα πρέπει να μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατευτεί η ελληνική κοινωνία”, τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Εξάλλου, σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα τα νέα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού τα οποία θα ισχύουν έως τις 4 Οκτωβρίου στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Μεταξύ αυτών η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, μέτρο το οποίο ισχύει και για την Αττική.

“Άστοχο” χαρακτήρισε το μέτρο του κλεισίματος των περιπτέρων και των μίνι μάρκετ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτεριούχων, καπνοπωλών και ψιλικών ειδών του νομού Αττικής, Γιώργος Δούκας.

Έκτακτα μέτρα από την Τροχαία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος αναμένεται τα μεσάνυχτα στη συμπρωτεύουσα. Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ θα βρεθούν, η ιστορική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η ανάπτυξη της Ελλάδας στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Taxisnet, η ανάρτηση όλων των ειδοποιητηρίων από την ΑΑΔΕ, για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προτού κάνουν την πληρωμή. Όπως δήλωσε στον σταθμό μας ο φοροτεχνικός Αποστόλης Αλωνιάτης, αν έχει πιστωθεί στο λογαριασμό των φορολογουμένων η οποιαδήποτε έκπτωση, το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν, θα είναι χαμηλότερο από αυτό, που εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό.

Την κατάληψη έξι χωριών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Αρμενίας ανακοίνωσε το Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κατά μήκος της γραμμής των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ απηύθυνε έκκληση για παύση των εχθροπραξιών και “άμεση επιστροφή στις διαπραγματεύσεις”. Ανάλογη έκκληση και από τη Γαλλία που κάλεσε το Γερεβάν και το Μπακού να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να ξαναρχίσουν αμέσως το διάλογο. Από την πλευρά της η Τουρκία, δια του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, διεμήνυσε ότι η Άγκυρα θα στηρίξει το Αζερμπαϊτζάν «με όλα τα μέσα» και κάλεσε την Αρμενία «να εγκαταλείψει την εχθρικότητά της».

Η περιοχή των Κάτω Πατησίων ήταν σήμερα στο επίκεντρο της Κυριακάτικης επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

“Οι Κυριακές της καθαριότητας, μαζί με τις καθημερινές επιχειρήσεις σε όλη την πόλη, αλλάζουν όχι μόνο την εικόνα της Αθήνας αλλά και τα δεδομένα της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά” τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και σημειώνει ότι “Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, κάθε μέρα, στους δρόμους, τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα παίζουν:

στις 4εις Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα, στις 6 ΟΦΗ – Ατρόμητος και στις 8 και μισή ΑΕΚ – Λαμία.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια αναμένονται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που από τις πρώτες πρωινές ώρες θα επηρεάσουν : Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα