back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού χθες βράδυ σε πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εξέφρασε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε «θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε το μήνυμα της κοινωνικής ευθύνης να φθάσει σε όλους, ιδιαίτερα τους νέους».

Για την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, προβλέπεται αστυνομική επιτήρηση και ηχητικά μηνύματα για αποσυμφόρηση σε πλατείες, όπως και έλεγχοι για τυχόν ποτά που μπορεί να φέρνουν κάποιοι από το σπίτι τους. Επίσης προβλέπεται ατομικό πρόστιμο 150 ευρώ για συγχρωτισμό πέραν των 9 ατόμων και αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε όσα περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες παραμένουν ανοικτές μετά τα μεσάνυχτα.

315 τα νέα κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων τα 165 στην Αττική. 68 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 376 στο σύνολο οι θάνατοι. Συνεργεία του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τη διεξαγωγή γρήγορων τεστ στις επιβαρυμένες, επιδημιολογικά, συνοικίες της Αθήνας.

Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία, που έφθασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Ιουνίου. Μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 7.867 νέες μολύνσεις και 99 θάνατοι.

Σε ροζ χρώμα φωταγωγήθηκε χθες βράδυ το σιντριβάνι της Ομόνοιας σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τη σημασία που έχει η πρόληψη και της έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Μια πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης του Race for the Cure που φέτος, λόγω κορονοιού πραγματοποιείται διαδικτυακά σε 22 χώρες στην Ευρώπη. Ισχυρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί με πρόληψη, συστηματικό έλεγχο, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση.

Η «Bella» της Θέλγιας Πετράκη, ένα υβριδικό φιλμ (μυθοπλασία μαζί με τεκμηρίωση) για τη σχέση ενός ζευγαριού που βιώνει από απόσταση (Ελλάδα και Σοβιετική Ένωση) την κοσμογονία των 80’s λίγο πριν την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ, είναι η μεγάλη νικήτρια του 43ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με μια COVID safe τελετή, στο Ωδείο της πόλης. Η «Bella» εκτός από τον Χρυσό Διόνυσο απέσπασε άλλες πέντε διακρίσεις. Το βραβείο σκηνοθεσίας έλαβε ο Αλέξανδρος Σκούρας για την ταινία «Φυσαρμόνικα Μαν» ενώ το βραβείο σεναρίου ο Γιώργος Τελτζίδης για την «Βούτα». Βραβείο ερμηνείας στον Παύλο Ιορδανόπουλο και νέο βραβείο Drama Queer υπέρ της διαφορετικότητας στην ταινία «Madonna F64.0».

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα παίζουν:

στις 4εις Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα, στις 6 ΟΦΗ – Ατρόμητος και στις 8 και μισή ΑΕΚ – Λαμία.

Χθες Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0 και Βόλος – ΠΑΟΚ 0 – 0

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα