back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 22 χιλιομέτρων του Άθωνος, στη Χαλκιδική.

Είχε προηγηθεί σεισμός εντάσεως 4,2 Ρίχτερ τα μεσάνυχτα, με επίκεντρο την ίδια περιοχή. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στον ΧΥΤΑ της Φυλής, όπου χθες ξέσπασε πυρκαγιά. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης. Ωστόσο η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη και γι’ αυτό το λόγο οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν, μέσω του 112, μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βύρωνα. Στο σημείο παραμένουν ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η φωτιά ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ, ωστόσο, όπως είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τις τελικές απαντήσεις θα δώσει το ανακριτικό της πυροσβεστικής.

Σε ισχύ τα νέα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού τα οποία θα ισχύουν έως τις 4 Οκτωβρίου. Μεταξύ αυτών η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, μέτρο το οποίο ισχύει και για την Αττική. Για την εφαρμογή των μέτρων προβλέπονται περιπολίες και ηχητικά μηνύματα για αποσυμφόρηση σε πλατείες, αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, πρόστιμο 150 ευρώ για συγχρωτισμό πέραν των 9 ατόμων και έλεγχοι για τυχόν ποτά που μπορεί να φέρνουν από το σπίτι τους όσοι συγχρωτίζονται στις πλατείες.

315 τα νέα κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων τα 165 στην Αττική. 68 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 376 στο σύνολο οι θάνατοι. Συνεργεία του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τη διεξαγωγή γρήγορων τεστ στις επιβαρυμένες, επιδημιολογικά, συνοικίες της Αθήνας. Κλειστοί θα παραμείνουν ως τις 5 Οκτωβρίου 5 παιδικοί σταθμοί στο Ίλιον λόγω εντοπισμού κρουσμάτων σε εργαζόμενους.

Στις κάλπες σήμερα οι Ελβετοί σε ένα κρίσιμο δημοψήφισμα, σχετικά με την ακύρωση της Συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προβλέπει την Ελεύθερη κυκλοφορία Προσώπων. Το δημοψήφισμα είναι πρωτοβουλία του μεγαλύτερου ελβετικού κόμματος, της Δημοκρατικής Ένωσης του Κέντρου το οποίο εκτιμά πως η Ελβετία «υφίσταται ανεξέλεγκτη και τεράστια μετανάστευση» και πως «οι θέσεις εργασίας απειλούνται». Για να περάσει η πρόταση απαιτείται η πλειοψηφία των ψηφοφόρων και η πλειοψηφία των 26 ελβετικών καντονιών. Οι δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν την απόρριψη της πρότασης με ποσοστό σχεδόν 65%. Όμως η έκπληξη του «ναι» του 2014 η οποία επανάφερε τις ποσοστώσεις στους μετανάστες, κάνει σήμερα πολλούς επιφυλακτικούς για το αποτέλεσμα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα παίζουν: στις 4εις Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα, στις 6 ΟΦΗ – Ατρόμητος και στις 8 και μισή ΑΕΚ – Λαμία. Χθες Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0 και Βόλος – ΠΑΟΚ 0 – 0

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα