13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι Αθηναίοι σχεδιάζουν την κινητικότητα στην πόλη και αξιολογούν το ΣΒΑΚ του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αθηναίων επιδιώκει την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Προτείνει μέτρα που διευκολύνουν τις καθημερινές μας μετακινήσεις, που επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλα τα σημεία της πόλης από όλους (παιδιά, ΑμεΑ, ηλικιωμένους κτλ.) και μετατρέπουν την πόλη σε ένα ζωντανό, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον.

Με το ΣΒΑΚ του Δήμου Αθηναίων επιδιώκεται ο σχεδιασμός της κινητικότητας στην πόλη της Αθήνας με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο. Με τη λογική που είχε επικρατήσει τα προηγούμενα χρόνια, η λειτουργία των δρόμων συνδέεται με την κυριαρχία των οχημάτων, την ανάπτυξη ταχύτητας, τον εξοστρακισμό των πεζών. Με το ΣΒΑΚ εισάγεται μια νέα προσέγγιση .

Οι δρόμοι αντιμετωπίζονται ως ζωντανός δημόσιος χώρος, που μπορεί να υποδεχθεί ποικίλες δραστηριότητες και κάθε κατηγορία χρηστών. Στο πλαίσιο της προοπτικής αυτής, παρουσιάζουμε τα μέτρα του τελικού προτεινόμενου Σεναρίου του ΣΒΑΚ που προέκυψαν για το Δήμο της Αθήνας από την μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης και τα αποτελέσματα της 1ης και 2ης διαβούλευσης.

Παρακαλούμε, όπως συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται εδώ σχετικά με τα προτεινόμενα μέτρα του σχεδίου Δράσης ΣΒΑΚ Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΣΒΑΚ στο https://svak-athina.com/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα