13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Νέα μέτρα από σήμερα στην Αττική – Ο κορονοϊός «πλήττει» περίπτερα και κάβες

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ από σήμερα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η Αττική, τα νέα μέτρα για την ανάσχεση διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα και ως τις 5 τα ξημερώματα κλειστές θα είναι όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Πέραν της Αττικής, το μέτρο ισχύει και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου εισήλθε και η Περιφέρεια Τρικάλων. Μεταξύ άλλων, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

Την αισιόδοξη πρόβλεψη στις αρχές του 2021 να υπάρχει το εμβόλιο ώστε να εμβολιαστεί ένα πρώτο κομμάτι του πληθυσμού και ως τον Ιούνιο μεγαλύτερο μέρος του, έκανε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Μιλώντας στην εκπομπή «Και γύρω γύρω Πόλη» και τον Γιάννη Θεοδόση σημείωσε ότι το εμβόλιο δεν πρόκειται να εξαλείψει τον κορονοιό, όπως το παράδειγμα με την ιλαρά το οποίο έφερε, αλλά το ζητούμενο είναι να αναπτυχθεί ανοσία αγέλης, ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το λιανεμπόριο, με τα μηδαμινά έσοδα, μίλησε στην ίδια εκπομπή και ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας. Ο κ. Καρανίκας σημείωσε ότι μέχρι στιγμής τα λουκέτα στις επιχειρήσεις δεν είναι πολλά, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την ένταση και τη χρονική διάρκεια που θα έχει η πανδημία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα