18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μέρες Ποδοσφαίρου 24-27 Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ

Διαβάστε επίσης

Μέρες Ποδοσφαίρου: ένα παιχνίδι για όλους
24-27 Σεπτεμβρίου 2020

Από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μεταμορφώνεται σε έναν τόπο παιχνιδιού, καθώς φιλοξενεί μια σειρά δράσεων με επίκεντρο το ποδόσφαιρο. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προπονήσεις και αγώνες, να μάθουν τεχνικές με μπάλα, να πάρουν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια και  να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με θέμα -τί άλλο;- το ποδόσφαιρο. Τέλος, μέσα από τη συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί & Ποδόσφαιρο», οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη των παιδιών.

Το αφιέρωμα Μέρες Ποδοσφαίρου: ένα παιχνίδι για όλους πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα

Διαδικτυακή συζήτηση: «Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο» Πέμπτη 24/09 17.00-20.00

Αν ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, όπως σθεναρά υποστήριζε ο Νέλσον Μαντέλα, τότε το ποδόσφαιρο, μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο..

Στη συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο», διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν διεξοδικά τη σημασία του ποδοσφαίρου για την ανάπτυξη του παιδιού, την σπουδαιότητα της συμμετοχής, το σεβασμό και το ευ αγωνίζεσθαι. Παράλληλα, αναγνωρισμένοι αθλητές θα αναδείξουν, μέσα από την εμπειρία τους, πλευρές που χρήζουν προσοχής από γονείς και παιδιά.

Η συζήτηση πραγματοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπεδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με τη οργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της συζήτησης και τους ομιλητές.

H συζήτηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί με live streaming. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στην σελίδα του ΚΠΙΣΝ εδώ, στη σελίδα στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Ομαδικό Παιχνίδι (Football Skills)  την Παρασκευή 25/09  18.00-21.00

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών/προπονητριών και με διάθεση για παιχνίδι, τα παιδιά καλλιεργούν και εξελίσσουν τις δεξιότητές τους με και χωρίς τη χρήση μπάλας. Ταυτόχρονα, μέσα από το οργανωμένο παιχνίδι, μαθαίνουν πως στόχος είναι η ατομική και η συλλογική προσπάθεια και όχι το τελικό αποτέλεσμα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Ασκήσεις Δεξιοτεχνίας με Μπάλα το Σάββατο 26/09 & Κυριακή 27/09  12.00–15.00

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ

Ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο οι συμμετέχοντες/ουσες βελτιώνουν την τεχνική τους, προσπαθώντας να κρατήσουν την μπάλα ποδοσφαίρου στον αέρα. Στόχος του παιχνιδιού είναι να πετύχουν το τέρμα, χωρίς η μπάλα να ακουμπήσει το έδαφος.

CROSSBAR

Ένα παιχνίδι που καλλιεργεί την ευστοχία των σουτ, καθώς οι παίκτες καλούνται να πετύχουν το οριζόντιο δοκάρι. Τα σουτ γίνονται από διαφορετικά σημεία, ενώ κάθε παίκτης έχει συγκεκριμένο αριθμό προσπαθειών.

SNOOKER

Ένα παιχνίδι που αποτελεί παραλλαγή του αυθεντικού παιχνιδιού Snooker, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του μπιλιάρδου. Στόχος του παιχνιδιού είναι η επίτευξη τέρματος στις έξι εστίες που τοποθετούνται στο γήπεδο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

FutbolNet Σάββατο 26/09 & Κυριακή 27/09
17.00-18.00 & 18.00-19.00

Το FutbolNet είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τις αξίες του αθλητισμού ως όχημα για την κοινωνική ενσωμάτωση, την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, καθώς και την προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου διαβίωσης με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής στην καθημερινότητα. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος αναπτύσσουν,κοινωνικές και αθλητικές δεξιότητες, παίρνοντας μέρος σε βιωματικά παιχνίδια.

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Street Soccer Σάββατο 26/09 & Κυριακή 27/09  09.00-12.00

Διοργάνωση αγώνων ποδοσφαίρου, με μικρές ομάδες, για παιδιά από 5 έως 13 ετών, με στόχο τη συμμετοχή και τη διασκέδαση.

ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Ποδόσφαιρο για όλους

Ποδοσφαιρικές δραστηριότητες ανοιχτές σε όλους. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε προπόνηση και σε αγώνα, αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο τις ποδοσφαιρικές τους δεξιότητες.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Hope Sports», που υλοποιεί η Οργάνωση Γη και έχει στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση και  προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων μέσω του αθλητισμού.

Ποδόσφαιρο για όλους (Γυναικών) το Σάββατο 26/09  19.30-22.00

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Ποδόσφαιρο για όλους (Ανδρών) την Κυριακή 27/09 19.30-22.00

Ελεύθερη είσοδος με  ηλεκτρονική προεγγραφή

Προβολές ταινιών

Καταραμένη Ομάδα (2009), Η Μεγάλη Απόδραση των 11 (1981) και Αναζητώντας τον Έρικ (2009), τρεις ταινίες με πρωταγωνιστές μύθους του ποδοσφαίρου, ανάμεσα στους οποίους ο Pelé και ο Eric Cantona. Οι ταινίες που θα προβληθούν παρουσιάζουν τον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαίρου από εντελώς διαφορετικές σκοπιές. Βάλτε τα αθλητικά σας παπούτσια κι ελάτε στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για ένα αναπάντεχο φιλμικό τρίπτυχο που… βάζει γκολ!

Επιμέλεια προγράμματος προβολών: Ηλίας Φραγκούλης

Καταραμένη Ομάδα / The Damned United (2009)
Σκηνοθεσία: Tom Hooper
Παρασκευή 25/09, 20.30, Ξέφωτο

Η Μεγάλη Απόδραση των 11 / Escape to Victory (1981)
Σκηνοθεσία: John Huston
Σάββατο 26/09, 20.30, Ξέφωτο

Αναζητώντας τον Έρικ / Looking for Eric (2009)
Σκηνοθεσία: Ken Loach
Κυριακή 27/09, 20.30, Ξέφωτο

Είσοδος ελεύθερη
Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα